ukenru
dbr-vikrilo-skhemu-nezakonnogo-postachannya-obladnannya-do-morskogo-flotu-rf

ДБР викрило схему незаконного постачання обладнання до морського флоту РФ

 • 10191 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Слідчі Державного бюро розслідувань викрили схему постачання обладнання до Військово-морського флоту Росії українськими підприємствами за участю працівників Державної митної служби. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, викрили схему вивезення продукції подвійного призначення до Військово-морського флоту Російської Федерації українськими підприємствами за участю працівників Державної митної служби", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, наведеною ДБР, колишні працівники одного із підприємств, яке виробляло та експортувало продукцію до Російської Федерації, налагодили схему постачання продукції подвійного призначення до Військово-морського флоту Російської Федерації та створили низку фірм-"прокладок" на території України та РФ.

"Підприємці вступили у змову із митниками та планували вивезти виготовлене обладнання під виглядом товарів цивільного використання без належного митного оформлення та контролю", - йдеться в повідомленні.

Слідчі провели обшуки у приміщеннях Державної митної служби, за місцями розташування виробничих приміщень та офісів суб’єктів господарювання, а також за місцями проживання підприємців.

"Вилучено підготовлене для експорту обладнання та технічну документацію. Наразі: направлено клопотання про накладення арешту на вилучене майно", - йдеться в повідомленні.

Справу кваліфіковано за ч.1 ст.333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) ККУ та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України здійснює досудове розслідування у справі про можливу підготовку диверсії та державної зради на підприємстві "Мотор Січ".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП