dbr-rozsliduie-smert-viiskovoho-na-tli-napadu-na-prykordonnyka-pid-chas-sproby-pereity-kordon-na-odeshchyni

ДБР розслідує смерть військового на тлі нападу на прикордонника під час спроби перейти кордон на Одещині

 • 11961 переглядiв

Державне бюро розслідувань розслідує обставини смерті військовослужбовця на Одещині під час спроби нелегального перетину кордону, відкрито кримінальне провадження.

Державне бюро розслідувань розслідує обставини смерті військовослужбовця на Одещині під час спроби нелегального перетину кордону, відкрито кримінальне провадження, повідомили у ДБР у понеділок, пише УНН.

Деталі

"Працівники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути україно-молдавський кордон", - повідомили у бюро.

Як зазначили у ДБР, "за оперативними даними, 14 липня 2024 року у Захарівському районі Одеської області четверо військовослужбовців втекли з навчальної частини та намагались пішки перейти до Республіки Молдова. Для того, аби під’їхати до кордону, втікачі найняли таксі".

"Під час спроби переходу кордону прикордонники помітили їх та затримали. Один із втікачів напав на прикордонника, намагаючись втекти. У відповідь той застосував табельну зброю та застрелив нападника", - вказали у ДБР.

Як повідомляється, тривають невідкладні слідчі дії, встановлюються всі обставини події.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, які спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

На Одещині чоловік напав на прикордонника. Військовий застосував зброю, порушник помер15.07.24, 11:08

Популярні

Новини по темі

На півдні сьогодні знищили вже 4 ворожі дрони-розвідники

 • 18650 переглядiв