dbr-rozsliduie-kryminalne-provadzhennia-za-faktom-sluzhbovoi-nedbalosti-kerivnytstva-arma

ДБР розслідує кримінальне провадження за фактом службової недбалості керівництва АРМА

 • 100793 переглядiв

ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом службової недбалості керівництва АРМА. Ситуація з яхтою Медведчука підтвердила обґрунтованість розслідування через зволікання АРМА з її реалізацією.

Ситуація з яхтою екснардепа-зрадника віктора медведчука вчергове довела обґрунтованість кримінального провадження, яке розслідує ДБР. Йдеться про справу за фактом ймовірної службової недбалості керівництва Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), що спричинила тяжкі наслідки. Про це УНН повідомив адвокат, ексрадник директора Державного бюро розслідувань Олег Шрам.

Те, що з боку АРМА є зволікання, неналежне виконання службових обов’язків, зокрема щодо управління арештованим майном - то це очевидно. У зв’язку з цим я ще в лютому і березні звертався зі скаргами до КМУ, ОП, з питанням притягнення керівника АРМА до дисциплінарної відповідальності за фактом неналежного виконання службових обов’язків. Так само в лютому я звертався із заявами про злочин,

- повідомив Шрам.

За його словами, Печерський районний суд Києва зобов’язав ДБР розпочати відповідне кримінальне провадження щодо керівництва АРМА за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України.

Шрам повідомив, що ДБР відкрило відповідне кримінальне провадження.

За його словами, наразі немає жодної інформації щодо ходу та результатів розслідування. "Відповідно до закону, мене мають повідомити про остаточне рішення по цьому кримінальному провадженню. Станом на цей день я жодну інформацію про прийняте в ньому якесь остаточне процесуальне рішення чи ж закриття провадження, чи ще щось – я не отримував. З публічної інформації нікому про підозру не повідомлено, і як триває слідство наразі мені не відомо", - додав Шрам.

УНН звернувся із запитом до ДБР щодо ходу розслідування вказаного кримінального провадження.

Додамо

Нещодавно стало відомо, що АРМА не зможе продати яхту медведчука. Така ситуація склалася, зокрема, через те, що нове Дума допустила зволікання у цьому процесі і АРМА розпочало реалізацію яхти Royal Romance лише 20 березня 2024 року, майже через 2 роки після арешту. Враховуючи такі дії Агентства, чи варто виключати, що Дума може бути зацікавлена у допомозі проросійським силам?

За словами Шрама, ситуація із яхтою медведчука вчергове підтвердила, що зі сторони керівництва АРМА є факти неналежного виконання службових обов’язків. "А які причини такого неналежного ставлення до своїх обов’язків. Можливо там навіть є якісь умисні протиправні дії, це могло б стати предметом відповідного розслідування", - зазначив Шрам.

Адвокат переконаний, що Кабінет міністрів, як орган, що призначає керівництво АРМА повинен відкрити дисциплінарне провадження і провести відповідне розслідування дій голови Агентства Олени Думи. В рамках цього провадження, за його словами, має бути вирішене питання про відсторонення Думи від виконання службових обов’язків на час службового розслідування.

"Я думаю, що уряд мав би відреагувати (на затягування АРМА продажу яхти медведчука - ред.) і провести службове розслідування і дати оцінку, чому так сталося. Бо з повідомлення Генпрокурора випливає що саме АРМА зволікала і дотягнула стільки часу, і не робила те, що мала робити", - резюмував Шрам.

Нагадаємо

Експерт з питань безпеки Сергій Шабовта у коментарі УНН зазначив, що Дума після приходу в АРМА нічого не змінила в роботі агентства. Більше того, він переконаний, що АРМА - це злочинна структура створена під корумповану державу.

Не виключено, що такий професійний підхід до реалізації грандіозних активів проросійських олігархів Дума отримала на попередній роботі. Адже до того як прийти в АРМА, вона, за даними ЗМІ, досить успішно продавала акрилові ванни, а тому точно знає як управляти майном і його продавати.

Популярні

Новини по темі