ukenru
dbr-provodit-obshuki-u-dfs-volinskoyi-oblasti

ДБР проводить обшуки у ДФС Волинської області

 • 8438 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Слідчими Центрального апарату Державного бюро розслідувань викрито протиправну схему формування податкового кредиту з ПДВ підприємствами-імпортерами транспортних засобів на території Волинської області. Про це перший заступник директора ДБР Ольга Варченко повідомила у Facebook, передає УНН. 

"Коментую ситуацію з обшуками у територіальному офісі ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області, які зараз проводимо спільно з ГПУ та Нацполіцією. Ситуація така: слідчі викрили протиправну схему, у якій брали безпосередню участь співробітники ДФС. Власне, вони покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами й отримували за такі "послуги" свій відсоток"  - повідомила вона. 

За словами Варченко схема полягає у тому, що підприємство-імпортер завозило в Україну транспортні засоби і після їхнього розмитнення продавало їх кінцевому споживачу. Згодом ці ТЗ перепродавали іншим клієнтам за підробленими документами. Ці фінансові операції були "транзитними", тобто проводилися спеціально з метою подальшого перепродажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки. У підсумку ці підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту й ухилялися від сплати податків.

За попередніми підрахунками діяльність цієї транзитно-конвертаційної групи за сприяння волинських податківців завдала збитків державі на 190 мільйонів гривень.

Зараз розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 ККУ. Обшуки здійснюються у межах цього кримінального провадження. 

За даними ДБР обшуки проводяться також і у місцях проживання службових осіб ДФС. 

Як повідомляв УНН, працівників ДФС судитимуть за збут даних про автомобілі

Українські Національні Новини

Кримінал та НП