ukenru
danilyuk-ochikuye-pogodzhennya-sche-odnim-komitetom-yep-1-mlrd-yevro-ukrayini

Данилюк очікує погодження ще одним комітетом ЄП 1 млрд євро Україні

 • 8611 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Міністр фінансів Олександр Данилюк сподівається, що сьогодні комітет Європейського парламенту з питань міжнародної торгівлі підтримає виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги. Про це урядовець написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Комітет Європарламенту з міжнародних справ (AFET) підтримав початок четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС для України. Вітаю таке рішення євродепутатів та вдячний за їхню підтримку. Сподіваюся на завтрашню підтримку на голосуванні комітету Європарламенту з питань міжнародної торгівлі (INTA)", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилюк попросив депутатів ЄП надати Україні транш до початку осені

Зі слів Данилюка, три тижні тому він разом з комісаром ЄС П’єром Московісі представив важливість наступної програми макрофінансової допомоги для української економіки та продовження процесу реформ.

Нагадаємо, 16 травня комітет у закордонних справах ЄП підтримав надання макрофінансової допомоги Україні на суму 1 мільярд євро.

9 березня Європейська комісія офіційно запропонувала Україні новий пакет макрофінансової допомоги розміром в 1 мільярд євро.

Очікується, що Євросоюз надасть макрофінансову допомогу Україні у вигляді середньострокових і довгострокових кредитів у два транші - у другій половині 2018 року і першій половині 2019 року.

Українські Національні Новини

Економіка