ukenru
danilov-obgovoriv-pitannya-bezpeki-vodnikh-resursiv-ukrayini-z-golovoyu-predstavnitstva-yunisef

Данілов обговорив питання безпеки водних ресурсів України з головою Представництва ЮНІСЕФ

 • 16867 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час зустрічі обговорив питання безпеки водних ресурсів України, зокрема, в контексті кліматичних змін та маловоддя, що спостерігалося в останні роки, з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лоттою Сілвандер. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу РНБО.

"Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лоттою Сілвандер. Під час зустрічі сторони обговорили питання безпеки водних ресурсів України, зокрема, в контексті кліматичних змін та маловоддя, що спостерігалося в останні роки. Особливу увагу сторони приділили проблемі забезпечення якісною питною водою жителів Донецької та Луганської областей та підтримки належного функціонування КП "Компанія "Вода Донбасу", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що секретар РНБО України зазначив, що забезпечення населення якісною питною водою є одним з пріоритетів національної безпеки України, визначених Президентом України Володимиром Зеленським.

"Чиста та якісна питна вода для українців - це наша ключова ціль, і вона закріплена у Стратегії національної безпеки України "Безпека людини - безпека країни", - зазначив Данілов.

Сілванлер, у свою чергу, презентувала результати дослідження, проведеного ЮНІСЕФ, щодо оцінки ризиків системи водопостачання КП "Компанія "Вода Донбасу" у 2015-2017 роках. Серед ключових питань, що вимагають вирішення, пані Сілванлер назвала необхідність ефективного управління водними ресурсами, розробки планів управління басейнами річок в контексті посух та підвищення кліматичної стійкості України.

Вона також висловила готовність ЮНІСЕФ і надалі надавати Україні експертну та ресурсну підтримку.
Сторони домовились активізувати співпрацю у практичній площині між Апаратом РНБО України та ЮНІСЕФ у питаннях забезпечення водної безпеки України.

Нагадаємо, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів нараду щодо актуальних питань розвитку оборонно-промислового комплексу та презентував спільну позицію РНБО та Офісу Президента щодо процесу реформування обороно-промислового комплексу (ОПК) та розробки відповідних довгострокових та середньострокових документів оборонного планування – "Шляхи оптимізації управлінських функцій у рамках формування та реалізації військово-промислової політики".

Українські Національні Новини

Політика