daniia-zvede-v-ukraini-ekobudynky-dlia-psykholohichnoi-reabilitatsii-syrit

Данія зведе в Україні екобудинки для психологічної реабілітації сиріт

 • 16062 переглядiв

Данія планує побудувати екологічні містечка у трьох містах України, щоб забезпечити житлом та психологічною підтримкою дітей, позбавлених батьківського піклування.

Данія планує збудувати у трьох містечках Україні екобудинки для психологічного відновлення дітей без батьківського піклування. Про це повідомили Мінекономіки на презентації гуманітарного проєкту "Простори для життя дітей" у Копенгагені, пише УНН.

Данія побудує в Україні містечка для психологічного відновлення, які позбавлені батьківського піклування. Містечка зведуть у трьох пілотних українських містах. Вони будуть інтегровані у громади обраних міст. Наразі триває перемовний процес між данською стороною та місцевими органами влади обраних громад.

Сьогодні підтримка українських дітей, які страждають від війни, вкрай важлива. Понад 27 тис. дітей живуть в інституціях й потребують родини й нового дому. Тож ми щиро вдячні Данії за цей важливий гуманітарний проєкт. Він має також економічну складову. Всі ці будиночки будуть зводитися із використанням будівельних матеріалів українського виробництва. Тому українські компанії будуть активно залучені до проєкту. Відтак Данія також підтримає наших виробників

- зазначила під час заходу Перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

Проєкт "Простори для життя дітей" має на меті надання комплексних послуг дітям, включно з психосоціальною підтримкою. В рамках проєкту планується створення соціальних та рекреаційних зон, якими зможуть користуватися не тільки мешканці комплексу, але й інші члени громад. Також передбачено будівництво бомбосховищ. Всі об'єкти після завершення будуть передані у власність місцевих громад. Проєкт розрахований на виконання протягом 4 років.

Однією з ключових особливостей проєкту "Простори для життя дітей" є його екологічність. Концепція проєкту включає будівництво житлових об'єктів, які значно зменшують викиди CO2. Житло розроблене за принципами, що забезпечують його здоров'я, адаптивність, простоту, сучасність та можливість масштабування.

Нагадаємо

Данія зробить додатковий внесок у Фонд енергетичної підтримки України у розмірі 5,8 млн. доларів США, що збільшить загальний внесок до 11 млн. євро, щоб допомогти Україні підтримувати енергопостачання на тлі значних руйнувань енергетичної інфраструктури внаслідок російських атак.

Популярні

Новини по темі

Україна очікує отримати щонайменше 5 протимінних кораблів

 • 20149 переглядiв