dalekobiyna-zbroya-ppo-ta-litaki-u-povitryanikh-silakh-rozpovili-pro-potrebi-ukrayinskoyi-armiyi

Далекобійна зброя, ППО та літаки: у Повітряних силах розповіли про потреби української армії

 • 487610 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Україна надала своїм партнерам, в тому числі і США, список і першочергових потреб, і потреб довготривалої перспективи. Це високоточна, далекобійна зброя різних типів. Про це розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

Цитата

"Наші американські партнери та інші країни, що підтримують, мають список першочергових потреб з озброєння та список довготривалої перспективи. Навіть будівництво в Україні підприємств, які будуть це озброєння виготовляти спільно з іншими країнами. Що нам потрібно для перемоги? Для перемоги нам потрібна високоточна, далекобійна зброя різних типів. Це стосується артилерії й оперативно-тактичних комплексів. Також системи ППО. Українські військові вже навчаються у США та опановують системи Patriot, які найближчими місяцями мають бути в Україні", – розповів Ігнат.

Додамо

В ідеалі, як зазначив Ігнат, було б добре отримати літаки. Наприклад, багатоцільові винищувачі – теж далекобійна, маневрена та мобільна зброя, яка може виконувати безліч завдань: як охороняти повітряний простір від атак, збивати ракети, дрони-камікадзе та інші повітряні цілі, крім балістики, так і завдавати ударів на далекі відстані по наземних цілях і тим самим допомогти українським військовим швидко деокупувати території.

"Саме багатоцільові літаки – це те питання, яке ніколи не сходило з вуст з початку агресії рф проти України. Сподіваємось, що і цей візит, і подальша перспектива все ж таки прискорить доленосне для України рішення і ми матимемо ту зброю, яка зможе завершити цю війну і принести нам перемогу", – додав Ігнат.

Нагадаємо

Президент США Джо Байден на спільному брифінгу з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 500 млн доларів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі