ukenru
covid-19-ostatochno-perekhodyt-u-rozriad-sezonnykh-zakhvoriuvan-kuzin

COVID-19 остаточно переходить у розряд сезонних захворювань - Кузін

 • 24345 переглядiв

За словами головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, попри недосягнення рекомендованого ВООЗ рівня вакцинації, COVID-19 стає сезонним захворюванням в Україні, з очікуваними щорічними спалахами восени та взимку.

Попри те, що в Україні цифри вакцинації ще не досягають рекомендованих ВООЗ, вже точно можна сказати, що COVID-19 остаточно переходить в розряд сезонних захворювань. Про це в ефірі телемарафону заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Ігор Кузін, передає УНН.

Деталі

Я впевнений, що так. Попри те, що в Україні цифри вакцинації ще не досягають рекомендованих ВООЗ, ми вже точно можемо сказати, що COVID-19 остаточно переходить в розряд сезонних захворювань. Він буде в нас кожного осінньо-зимового періоду. Ми будемо стикатися з ним кожного року. Він буде продовжувати мутувати, але поточний характер мутацій не дає тенденцій до того, що він стане гіршим агресивнішим

- сказав Кузін, відповідаючи на питання, чи можна вже говорити про те, що найгірше щодо COVID-19 позаду.

Кузін також розповів, що за чотири роки станом на початок березня в Україні було зафіксовано понад 5,6 млн випадків захворювання на COVID-19.

І від COVID-19, або від його ускладнень померло майже 112,5 тис. українців. Хотів би відмітити те, що сумарно майже 15 млн українців отримали вже два щеплення, тобто це те, що відповідає мінімальному стандарту ВООЗ

 - додав Кузін.

Нагадаємо

Грипом та ГРВІ протягом епідемічного сезону, з 2 жовтня 2023 року по 3 березня 2024-го, перехворіло 9,6% населення України, або 3,4 млн людей, що та третину більше, ніж роком раніше, при цьому від грипу та ГРВІ, у тому числі COVID-19, померли 854 людини.