ukenru
chotirokhstoronniy-transfer-khyuston-obminyav-trirazovogo-naykraschogo-bombardira-nba

Чотирьохсторонній трансфер: "Х'юстон" обміняв триразового найкращого бомбардира НБА

 • 10791 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Незмінний лідер "Х'юстон Рокетс" продовжить кар'єру в "Бруклін Нетс". Клуби домовилися про обмін баскетболіста у 4-хсторонньому трансферному блокбастері, повідомляє УНН з посиланням на сайт НБА та "ESPN".

Епоха Хардена в "Х'юстоні" закінчилася. Повідомляється, що "Рокетс" погодилися обміняти колишнього "MVP" (2018) в "Бруклін Нетс" в рамках угоди між чотирма командами, в якій також взяли участь "Клівленд" та "Індіана".

Зазначено, що "Рокетс" отримають захисника Віктора Оладіпо (з "Індіани"), Данте Екзума і Родіона Куруца (з "Клівленда"), чотири майбутніх незахищених піки в першому раунді і чотири майбутніх обміну піками на драфті.

"Пейсерс" отримають Керіса Леверта (з "Брукліна") і вибір у другому раунді в обмін на Оладіпо. "Кавальєрс" матимуть Джарретта Аллена і Торіна Прінса (з "Брукліна").

Примітно, що Харден був незадоволений в "Х'юстоні", і висловив своє розчарування після поразки команди від "Лос-Анджелес Лейкерс", зокрема, заявивши, що "Рокетс" "просто недостатньо гарні".

"Я люблю це місто. Я зробив буквально все, що міг. Це божевільна ситуація. Я не думаю, що це можна виправити", - сказав Харден.

Зауважимо, що Харден виступав за "Х'юстон" з 2012 року. Він є MVP сезону-2017/18 і восьмиразовим учасником Матчу всіх зірок НБА. Тричі ставав найкращим бомбардиром сезонів НБА. Вигравав чемпіонат світу-2014 і Олімпійські ігри в Лондоні.

Харден завершив свої виступи в "Х'юстоні", як беззмінний лідер команди по передачам, штрафним кидкам, триочковим і тріпл-даблам. Він займає друге місце за очками, четверте по хвилинах і шосте за кількістю зіграних ігор в історії франшизи. За 621 гру в Х'юстоні Харден набирав в середньому 29,6 очка, 7,7 передачі, 6,0 підбирання і 1,8 перехоплення.

Також додамо, "Рокетс" замінить Хардена на Оладіпо, який був обраний другим номером на драфті НБА 2013 року. Дворазовий учасник Матчу зірок набирав в середньому 20,0 очка, 5,7 пд і 4,2 передачі за свої перші дев'ять ігор з "Індіаною" в цьому сезоні.

Українські Національні Новини

Спорт