ukenru
cholovicha-smertnist-vid-raku-legeniv-mayzhe-u-5-raziv-perevischuye-zhinochu-statistika

Чоловіча смертність від раку легенів майже у 5 разів перевищує жіночу - статистика

 • 8269 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. У 2015 році кількість зареєстрованих випадків злоякісного новоутворення трахеї, бронхів, легенів в Україні становила 11 тис. 961 особи, передає УНН з посиланням на дані Національного канцер-реєстру Національного Інституту раку.

Водночас, кількість зареєстрованих смертей від раку легенів у 2015 році в Україні становила 9 тис. 715 осіб, із яких 8 тис. 56 осіб становили чоловіки та 1 тис. 625 осіб – жінки.

Додамо, що у 2015 році в Україні 19,1% хворих на рак легенів дізналися про хворобу під час профілактичних оглядів.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, рак легенів займає перше місце в рейтингу смертельних захворювань.

Як повідомляв УНН, у 2015 році 62,8% хворих на рак легенів прожили менше року від моменту встановлення діагнозу.

За словами екс-міністра охорони здоров’я України Василя Князевича, основним інструментом у боротьбі з раком є саме своєчасна діагностика і профілактика.

Так, лікарі стверджують, що у випадку, якщо пацієнт звертається до лікаря на ранніх стадіях раку, то відсоток того, що він видужає повністюі повернеться до повноцінного життя на сьогодні надзвичайно високий.

На переконання головного лікаря медичного центру "Клініка Спіженко", нейрохірурга Антона Шкіряка, основним принципом у лікуванні раку є мульдисциплінарний підхід.

При цьому, за словами директора Національного інститут раку Олени Колеснік, як партнерів держави у боротьбі з раком треба залучати приватні онкоцентри.

Українські Національні Новини

Здоров'я