chitkyi-syhnal-dlia-ssha-kndr-provela-vyprobuvannia-mizhkontynentalnoi-balistychnoi-rakety

Чіткий сигнал для США: КНДР провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети

 • 22882 переглядiв

Північна Корея провела випробувальний запуск МБР Hwasong-18. За словами лідера Кім Чен Ина, це є відповіддю на дії США, які посилюють військовий контингент у цьому регіоні.

Північна Корея в понеділок запустила міжконтинентальну балістичну ракету, дальності польоту якої вистачить для ураження будь-якою точки Сполучених Штатів. Лідер КНДР  Кім Чен Ин назвав ці випробування відповіддю Пхеньяна на дії США. Про це з посиланням на Reuters, передає УНН.

Деталі

Йдеться, зокрема, про Hwasong-18, твердопаливну міжконтинентальну балістичну ракету, ймовірно, найпотужнішу з наявних у Північної Кореї. 

Державні ЗМІ Кореї повідомили, що під час випробування ракета пролетіла 1002,3 кілометра за 4415 секунд (73,6 хв) на максимальній висоті 6518,2 км і впала в Японське море у визначеному перед стартом районі.

Північна Корея та рф використовують спеціальну економічну зону "Расон" для торгівлі зброєю - Reuters29.11.23, 14:45

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що цей запуск показав, до яких дій він вдасться, "коли Вашингтон прийме неправильне рішення". Він також наголосив, що ці випробування "продемонстрували волю КНДР до найжорсткішої протидії".

Він також вчергове засудив збільшення військ США у регіоні, зокрема американського прибуття атомного підводного човна до Південної Кореї.  

Доповнення

США, Японія та Південна Корея засудили запуск МБР, як кричуще порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Крім того, Рада Безпеки ООН має зібратися у вівторок на прохання Сполучених Штатів та інших країн, щоб обговорити запуск.

Нагадаємо

Північна Корея провела успішні наземні випробування нещодавно розроблених твердопаливних двигунів для нового типу міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) середньої дальності

Голова Пентагону заявив про занепокоєння через зростання військової співпраці між рф та КНДР14.11.23, 07:58 • [views_74295]

Популярні

Новини по темі