ukenru
chinovnikam-z-dostupom-do-sekretnoyi-informatsiyi-davatimut-nadbavku-do-60

Чиновникам з доступом до секретної інформації даватимуть надбавку до 60%

 • 39008 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Кабінет міністрів врегулював питання підвищення розміру компенсації працівникам режимно-секретних органів у зв’язку з виконанням обов’язків, які передбачають доступ до державної таємниці, встановивши їм надбавки до посадових окладів від 30% до 60%, зважаючи на ступінь секретності інформації. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

"Прийнятою 10 січня 2019 року постановою уряду внесено зміни до Положення про види, розміри і порядок надання компенсації громадянам у зв’язку з роботою, яка передбачає доступ до державної таємниці", - повідомили у відомстві.

Зокрема, працівникам режимно-секретних органів в органах законодавчої, виконавчої та судової влади, органах прокуратури, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях установлено надбавку до посадових окладів (тарифних ставок), залежно від ступеня секретності інформації у таких розмірах:

  • відомості та їх носії, що мають ступінь секретності "особливої важливості", - 60 відсотків;
  • відомості та їх носії, що мають ступінь секретності "цілком таємно", - 50 відсотків;
  • відомості та їх носії, що мають ступінь секретності "таємно", - 30 відсотків.

Нагадаємо, на Одещині чоловік пішов під суд за державну зраду через сприяння представникам спецслужби сусідньої держави в одержанні стратегічно важливої інформації з відповідним грифом секретності.

Українські Національні Новини

Політика