ukenru
chergoviy-ministr-ekonomiki-yakiy-viyavivsya-neefektivnim-ekspert-pro-igorya-petrashka

Черговий міністр економіки, який виявився неефективним: експерт про Ігоря Петрашка

 • 30111 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Ігор Петрашко став черговим міністром економіки, який виявився неефективним. Офіційні показники не передають тої глибокої економічної кризи, в якій опинився малий і середній бізнес, що зазнав найбільших втрат. Бо саме він працює здебільшого в тіні, і в Мінекономіки нічого не зробили, щоб це змінити. Таку думку в коментарі УНН висловив економічний експерт Борис Кушнірук.

Деталі

"У мене доволі критичне ставлення до міністра економіки. Він переважно вийшов з аграрного бізнесу і опікувався аграрним сектором, а не Міністерством економіки. А воно повинно бути стратегом всіх реформ, бачити стратегічну логіку всього того, що робиться в країні і яким чином це має давати ефект для економіки. Саме вони мають бути генератором змін і позитивних нововведень", - зазначив Кушнірук.

Він вважає, що відсутність системних змін доводить, що міністр економіки Петрашко виявився неефективним на своїй посаді. Це створює неприпустиму та небезпечну ситуацію в умовах економічної коронакризи, особливо для малого та середнього бізнесу.

"Ще раз скажу, що це черговий міністр, який виявився неефективним. У мене ставлення до нього скептичне-критичне. Головна його проблема в тому, що він не спроможний виступати генератором реформ", - підсумував Кушнірук.

Доповнення

Раніше нардеп від партії "Слуга народу" Людмила Буймістер розповіла, що парламентарі незадоволені роботою Мінекономіки, а міністр Петрашко вже двічі ухилився від звіту перед ними. Проте, за словами народного депутата профільного комітету ВРУ Сергія Тарути, вже наступного тижня міністра економіки чекають для звіту. 

Раніше політолог Володимир Фесенко назвав міністра економіки “ніяким” і розповів про невдоволення його кандидатурою та продуктивністю серед парламентських кіл. Попри це, за словами політолога, за фігурою неефективного міністра економіки стоїть Прем’єр Денис Шмигаль, яких пов’язують близькі особисті відносини. 

Своєю чергою, голова Антирейдерського союзу звинуватив міністра Петрашка у створенні “корупційного монстра” під виглядом комісії з оцінки іноземних інвестицій. 

Українські Національні Новини

Політика