cherez-znestrumlennia-i-pozhezhu-na-pidstantsiiakh-buly-pereboi-zi-svitlom-u-kilkokh-oblastiakh-vidkliuchen-ne-planuiut-minenerho

Через знеструмлення і пожежу на підстанціях були перебої зі світлом у кількох областях, відключень не планують - Міненерго

 • 21533 переглядiв

Міненерго повідомило, що планових відключень електроенергії сьогодні не буде. Через технічні проблеми були тимчасові знеструмлення в кількох областях, але електропостачання відновлено.

В Україні сьогодні відключень електроенергії не передбачено. У Дніпропетровській області була пожежа обладнання на підстанції, знеструмлювалися побутові споживачі. Про це повідомили у Міненерго у середу, пише УНН.

Генерація і споживання

"Сьогодні планові відключення електроенергії не проводитимуться", - ідеться у повідомленні.

При цьому українців закликали споживати електроенергію ощадливо, щоб допомогти енергетикам підтримувати стабільність енергосистеми. Особливо це стосується пікових годин споживання вранці і ввечері - з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Стан мереж

Дніпропетровська область: через загорання обладнання на підстанції, знеструмлювались побутові споживачі. Пожежу ліквідовано.

Черкаська область: було знеструмлено обладнання на одній із підстанцій, що вплинуло на побутових та промислових споживачів. Живлення відновлено.

Рівненська область: знеструмлювалося кілька підстанцій та підключені до них побутові споживачі. Електропостачання відновлено.

Львівська область: знеструмлювалася підстанція та місцева промисловість. Живлення відновлено за резервною схемою.

Надзвичайні ситуації

Східний регіон: під час огляду повітряної лінії виявлено крадіжку дротів загальною довжиною понад 15 км. 

Західний регіон: надійшло повідомлення про загрозу замінування одного з енергетичних об'єктів. Після огляду підозрілих предметів не виявлено.

Знеструмлення

Енергетики відновили живлення для 14 124 споживачі, постраждалих внаслідок бойових дій.

Загалом через бойові дії та техпорушення залишаються без електропостачання 514 населених пунктів.

Ситуація на ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14,81 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, вказали у Міненерго.

Експорт

Експорту не відбувається та не передбачається.

Популярні

Новини по темі

США очікують активнішої участі Індії у справах України

 • 42587 переглядiв