ukenru
cherez-viynu-v-ukrayini-do-krayin-yes-viyikhalo-ponad-900-tisyach-ditey

Через війну в Україні до країн ЄС виїхало понад 900 тисяч дітей

 • 101986 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Через повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну, на територію країн Європейського Союзу виїхало понад 900 тисяч дітей. Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, передає УНН.

Цитата

“В умовах війни понад 900 тисяч дітей виїхало до країн Європейського Союзу. Найбільше з них виїхало до Польщі, це майже 500 тисяч дітей, до Молдови понад 150 тисяч, до Угорщини понад 100 тисяч дітей, до Румунії та Словаччини понад 90 тисяч дітей”, – оголосила спікерка.

Деталі

Вона також додала, що за межі України евакуйовано 4 177 дітей-вихованців інституційних закладів, серед них – 2 382 діти-сироти, або ті, хто позбавлений батьківського піклування.

“Всі діти, які були вивезені у країни ЄС, взяті на облік. Встановлений відповідний контроль над перебуванням там цих дітей. Ми будемо вживати всіх заходів для того, щоб коли буде безпечно, повернути їх назад”, – додала заступниця міністра.

Доповнення

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України відкрито 393 кримінальних проваджень щодо злочинів рашистів проти українських дітей – 588 дітей постраждали і 162 загинули.

Українські Національні Новини

Суспільство