cherez-negodu-bez-svitla-lishilis-80-naselenikh-punktiv-u-7-oblastyakh-defitsitu-elektriki-nemaye-minenergo

Через негоду без світла лишились 80 населених пунктів у 7 областях, дефіциту електрики немає - Міненерго

 • 156273 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Внаслідок негоди та викликаними нею технологічними порушеннями без світла опинились 77 населених пунктів у 7 областях, тривають ремонтні роботу. Електроенергії повністю достатньо для покриття потреб споживачів, повідомили у п'ятницю у Міненерго, пише УНН.

Цитата

“Внаслідок грозового шторму, який пройшов країною, і викликаних ним технологічних порушень знеструмлювалися 77 населених пунктів у Житомирській, Черкаській, Київській, Закарпатській, Чернігівській, Сумській, Одеській областях. Більшість із них – на Житомирщині, Черкащині та Київщині”, - йдеться у повідомленні.

Наслідки обстрілів

Влучань в об'єкти енергетичної інфраструктури через нічну ворожу атаку на Україну не зафіксовано.

Через обстріли залишається без світла частина споживачів у Миколаївській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Через технологічні порушення знеструмлено 4 населених пункти в Полтавській області.

Генерація

Ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної - триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає, зазначили в Міненерго.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. У Херсоні залишаються без світла 12,7 тисячі споживачів. Ремонтні роботи сповільнені, зокрема, через постійні обстріли, вказали в Міненерго.

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувач Запорізької АЕС. Наразі він становить 16,39 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі