ukenru
cherez-ataky-rosiian-na-donechchyni-zahynuly-dvoie-tsyvilnykh-shche-odyn-zaznav-poranennia

Через атаки росіян на Донеччині загинули двоє цивільних, ще один зазнав поранення

 • 19948 переглядiв

Російські артилерійські обстріли Часів Яру, Авдіївки і Торецька в Донецькій області призвели до загибелі двох мирних жителів і поранення одного; українська влада розпочала розслідування.

Російські військові атакували Донеччину. Через атаки загарбників на Часів Яр, Авдіївку та Торецьк загинули двоє цивільних та ще один зазнав поранення. За фактами цих обстрілів правоохоронці порушили кримінальне провадження та розпочали розслідування. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, передає УНН.

Армія рф атакувала Часів Яр, Авдіївку та Торецьк – розпочато розслідування за фактами вбивства двох та поранення однієї людини. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

повідомили в Офісі Генпрокурора.

Деталі

За даними слідства, 22 листопада 2023 року російська армія обстріляла Авдіївку.

Там відкрите проникаюче поранення грудної клітини дістав місцевий мешканець 67 років. Його ушпиталили. Правоохоронці зазначили, що на момент обстрілу потерпілий був на вулиці біля під’їзду багатоповерхівки.

Цього ж дня окупанти атакували Часів Яр. Через обстріл загинув 59-річний чоловік. На момент атаки він перебував на території приватного домоволодіння, – зазначили в Офісі Генпрокурора.

У середу під ворожий вогонь також потрапили мешканці Північного та Торецька. Там від отриманих поранень загинула ще одна людина – 49-річний чоловік.

За попередніми даними, населені пункти окупанти обстріляли з артилерії. В містах пошкоджені житлові будинки та кафе.

Тетяна Салганік

Війна