chempion-svitu-z-plavannya-pidtrimav-zaboronu-na-prodazh-alkogolyu-i-tsigarok-bilya-ukrayinskikh-shkil

Чемпіон світу з плавання підтримав заборону на продаж алкоголю і цигарок біля українських шкіл

 • 11693 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Український плавець, золотий призер чемпіонату Європи та Кубка світу з водних видів спорту Андрій Говоров прокоментував пропозиції українських політиків (законопроект №9065) посилити правила реалізації алко- і тютюнової продукції поблизу шкіл. У коментарі УНН він заявив, що підтримує всі подібні ініціативи.

"Я підтримую законодавчі ініціативи, які спрямовані на зменшення споживання алкоголю дітьми. Дійсно, підприємці, які дозволяють собі продавати алкоголь неповнолітнім, повинні бути покарані. Кримінальна відповідальність та обмеження продажу біля шкіл - це теж добре. Але разом з цим я вважаю, що нам потрібно докорінно змінити ставлення дітей до алкоголю, потрібно паралельно робити ставку на спортивну молодь", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати пропонують штрафувати продавців алкоголю біля шкіл на 500 тис. грн

Законопроект - це дуже важливий крок, вважає спортсмен, який слід було зробити вже давно.

"Добре, що механізм запущений. Але тепер нам потрібні ініціативи, які відкривали б нашим дітям більше можливостей - плавання, легка атлетика і так далі. Здорова молодь - це здорова нація. І питання у тому, як виховати наше молоде покоління. І я знаю відповідь на це питання - через спорт, тому що спорт, особливо спорт вищих досягнень, дуже сильно дисциплінує. І якщо людина пройшла школу спорту, вона навряд чи буде труїти себе, адже вона розуміє, як складно було досягти тієї фізичної кондиції, коли ти відчуваєш себе здоровим", - розповів Говоров.

Нагадаємо, народні депутати внесли в Раду законопроект (№9065), яким пропонується ввести заборону на продаж алкоголю і тютюну в торгових точках площею до 40 м. кв, якщо вони розташовані ближче, ніж 200 м від шкільних дворів.

Документ також передбачає вперше введення кримінальної відповідальності для осіб, які залучають дітей до пияцтва.

Авторами ініціативи виступили нардепи: Андрій Павелко, Сергій Березенко, Артур Палатний, Володимир Шкварилюк, Василь Амельченко, Ярослав Маркевич і Денис Силантьєв.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні заборонили "Нейровітан"

     • 125518 переглядiв

    НАЗК перевірить декларації 16 суддів

     • 15846 переглядiв

    В Індонезії сталася серія землетрусів

     • 14380 переглядiв

    У Києві "замінували" храм

     • 10704 переглядiв

    У Молдові хочуть спростити інститут президента

     • 12582 переглядiв

    Два військових винищувачі зіштовхнулись у небі над Нігерією

     • 10168 переглядiв