chas-diiaty-nestrymni-pidbyto-pidsumky-hrantovoho-konkursu-ta-oholosheno-15-peremozhtsiv

"Час діяти, Нестримні": підбито підсумки грантового конкурсу та оголошено 15 переможців

 • 11804 переглядiв

Підбито підсумки конкурсу "Час діяти, Нестримні". 15 громад отримають фінансування для створення просторів адаптивного спорту для людей з інвалідністю, поранених та ветеранів війни.

У четвер, 18 липня, підбито підсумки грантового конкурсу соціальних ініціатив "Час діяти, Нестримні". За результатами конкурсу оголошено 15 громад, які на умовах співфінансування створять простори для розвитку адаптивного спорту, передає УНН.

Деталі

Проєкт "Час діяти, Нестримні" розширює можливості для людей, що мають інвалідність, поранення, ветеранів війни через спорт та рухову активність.

"Сьогодні ми живемо у новій реальності. У суспільстві, де живуть ветерани. Багато українських сімей мають в своїх родинах ветеранів.

Для благодійного фонду "МХП-Громаді" дуже важливо впроваджувати і підтримувати такі ініціативи. І це не лише про спорт, а й про адаптацію, про реінтеграцію ветеранів", - коментує голова Ради розвитку громад Благодійного фонду "МХП-Громаді" Тетяна Волочай.

В Україні успішно функціонує 31 адаптивний клуб, де військові, ветерани війни, люди з інвалідністю займаються спортом та оздоровчою руховою активністю. Ця ініціатива є важливим кроком до розбудови безбарʼєрного простору, піклування про осіб із бойовим досвідом, осіб з травмами та інвалідністю, переконаний очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний.

"Ми плануємо збільшувати кількість адаптивних клубів по всій Україні, адже спорт та рухова активність допомагають людям у процесі реабілітації", - додає він.

Директор Державної установи "Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" Андрій Ребрина розповів, що від початку року адаптивні клуби вже створені в різних куточках України, спільно з партнерами проєкту "Час діяти, Нестримні" їх стане більше.

"Завдяки проєкту ми отримаємо ще 15 адаптивних клубів, і у підсумку матимемо 46 адаптивних клубів по всій Україні. Це дуже гарна і потрібна ініціатива для наших ветеранів", - зауважив він.

"Ми часто співпрацюємо з міністерством молоді і спорту по різних напрямках. Ми підтримуємо спорт.

Цей проєкт став наріжним каменем в нашій тісній співпраці. Ми йдемо, як партнери, для того, щоб побудувати такі безбар’єрні простори.

Для "МХП – Громаді" немає різниці, ти з міста чи з маленького села. Для нас важливі всі. Разом ми робимо важливе і разом йдемо до перемоги", - підкреслив директор Благодійного фонду "МХП-Громаді" Олександр Пахолюк.

Конкурс соціальних ініціатив "Час діяти, Нестримні" реалізовують Благодійний фонд "МХП - Громаді", Благодійний фонд імені Федора Шпига спільно з Державною установою "Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" в межах проєкту "Активні парки" програми Президента України у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України.

Популярні

Новини по темі