budivnytstvo-podilskoho-mostu-subpidriadnyka-pidozriuiut-u-rozkradanni-6-milioniv-hryven

Будівництво Подільського мосту: субпідрядника підозрюють у розкраданні 6 мільйонів гривень

 • 16799 переглядiв

Генпідрядник вніс неправдиві дані про обсяги підводних робіт на Подільському мосту в Києві. Субпідряднику перерахували понад 6 млн грн за роботи, які фактично не проводилися.

Керівника субпідрядної організації підозрюють у розкраданні декількох мільйонів гривень з бюджету під час будівництва Подільського мосту у Києві. Про це заявили в Офісі генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

Слідчі з'ясували, що генпідрядник будівництва Подільського мосту у 2020 році вніс неправдиві дані про обсяги та вартість підводних робіт, які виконувало субпідрядне підприємство.

Йдеться про роботи з очищення металоконструкцій від обростання на глибині 12-20 метрів із залученням водолазної станції. За ці роботи субпідрядній організації перерахували понад 6 мільйонів гривень.

Посадовців "Київавтодору" і підрядника судитимуть за розкрадання 300 тис. грн15.08.24, 16:31

Згідно з висновками судової будівельно-технічної та економічної експертизи, вказані роботи фактично не проводилися

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру керівнику субпідрядної організації за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (ч. 5 ст. 191 КК України).  Обвинувальний акт стосовно генпідрядника за вказаними фактами вже скеровано до суду

- заявили в ОГПУ.

Правоохоронці наголошують, що слідство щодо інших фактів заволодіння бюджетними коштами та противоправної їх розтрати під час будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві триває.

Нагадаємо

Правоохоронці викрили організовану групу, яка привласнила 12 млн грн держкоштів при закупівлі елементів динамічного захисту для бронетехніки ЗСУ. Підозрюваним загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Володимир Омельченко

Київ

    Популярні

    Новини по темі