ukenru
budapesht-zayaviv-pro-protisnennya-svoyikh-vimog-u-noviy-paket-sanktsiy-yes-proti-rf

Будапешт заявив про "протиснення" своїх вимог у новий пакет санкцій ЄС проти рф

 • 162378 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт домігся винятків із обмежень цін на російську нафту, що має увійти у новий пакет санкцій проти рф, пише УНН.

Цитата

"У Брюсселі завершилося засідання ради постійних представників, на порядку денному якого знову стояли санкції. (...) Ми завзято вели переговори і досягли того, що стеля цін на нафту не поширюється на транспортовану трубопроводами сиру нафту (так ми купуємо сиру нафту, яка потрібна для нашої енергетичної безпеки), а у разі надзвичайної ситуації не поширюється на транспортовану морем на заміну. Нам вдалося вивести атомну енергетику з-під санкцій, тож ці санкції не поширюються і на будівництво нової АЕС "Пакш", - вказав Сійярто у Facebook.

Деталі

Також, з його слів, "жодна установа, яка має важливе значення для співробітництва в галузі ядерних досліджень та розробок, не потрапила до санкційного списку".

Він заявив, що таким чином Будапешт "запобіг санкційним заходам, які загрожують безпеці угорського енергопостачання та завдають шкоди угорському народу" і що це продовжиться.

Доповнення

Як повідомлялося, посли ЄС, за словами семи європейських дипломатів, досягли домовленості щодо нових санкцій проти рф, включаючи обмеження цін при продажі російської нафти. Остаточні деталі угоди, яка вдарить по нафтових доходах путіна, мають бути викладені у письмовій формі 5 жовтня.

Українські Національні Новини

Новини Світу