bud-yaki-namagannya-rosiyi-perekhopiti-initsiativu-mayemo-zlamati-zelenskiy

Будь-які намагання росії перехопити ініціативу маємо зламати – Зеленський

 • 716295 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 360-го дня повномасштабного вторгнення, повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Telegram Офісу Президента.

Цитата

"Сьогодні в нас був такий день, який можна назвати підготовчим. Підготовчий щодо міжнародних заходів, які відбудуться завтра-післязавтра. У ці дні. Позиція України, як і завжди, має бути почутою. Тож готуємо нашу позицію так, щоб гарантовано вона прозвучала. Підготовчим був цей день і щодо більш тривалої перспективи. Оборонні питання, економічні питання – і те, і інше з прицілом на весну цього року", - сказав президент України.

Деталі

Зеленський також заявив, що "Ми маємо зробити весну такою, щоб справді відчувалося, що Україна рухається до перемоги. Це стосується підготовки наших сил оборони, постачання зброї для нашої держави й нашої стратегічної ініціативи у війні".
Президент України наголосив, що "будь-які намагання Росії перехопити ініціативу маємо зламати. І я впевнений, що ми це зробимо".

Він зазначив, що окупанти "втрачають стільки своїх людей, стільки своїх сил, що по всій Росії скоро буде складно знайти, наприклад, "морпіха".

"І наше завдання – зробити так, щоб усе менше знаходилося там і бажання утримувати в окупації українські території", - сказав Зеленський.

Доповнення

До цього, Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні була проведена економічна нарада – "також щодо підготовки до весни".

Щодо аграрного сектора, Президент України наголосив – це "дуже гостре питання гуманітарного розмінування землі. На рівні Кабінету Міністрів утворено міжвідомчу робочу групу, яка забезпечить активізацію цієї діяльності – очищення ґрунтів від мін і снарядів, що не розірвалися"

Зеленський зазначив, що "уряд готує нові вагомі кроки в дерегуляції української економіки. Бізнес отримає спрощення у десятках напрямів – це стосується скасування різних бюрократичних дозволів та ліцензій".

"Звичайно, дуже змістовна розмова сьогодні відбулась і щодо євроінтеграційного напрямку. Ми робимо все, щоб підготувати старт переговорів щодо членства у ЄС", - додав Зеленський.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Завтра у Києві та на Київщині не будуть вимикати світло

     • 552320 переглядiв

    Голова Світового банку Девід Малпасс йде у відставку

     • 521408 переглядiв

    Протягом дня ворог обстріляв 4 громади Сумщини

     • 462244 переглядiв

    Сильний землетрус вразив Філіппіни

     • 1280232 переглядiв