brytaniia-zamovyla-znachnu-kilkist-raket-martlet-chastynu-iz-nykh-otrymaie-ukraina

Британія замовила "значну" кількість ракет Martlet: частину із них отримає Україна

 • 21509 переглядiв

Уряд Великої Британії замовив значну кількість легких багатоцільових ракет Martlet за 176 млн фунтів. Сотні ракет будуть передані Україні для боротьби з російським вторгненням.

Уряд Великої Британії замовив у компанії Thales UK "значну кількість "легких багатоцільових ракет (LMM) для своїх збройних сил. Сотні із ракет будуть передані Україні. Про це повідомила пресслужба міністерства оборони Британії, передає УНН.

Деталі

Як повідомляється, замовлення вартістю 176 мільйонів фунтів стерлінгів оснастить наявні та майбутні засоби ППО малої дальності для британської армії, як-от бойові машини Stormer, і здійснюватиметься за допомогою морської протиповерхневої ракетної системи Martlet Королівського флоту, яка розгортатиметься з вертольотів Wildcat. 

LMM важить всього 13 кг, втім може забезпечити високоточний захист від таких загроз, як безпілотники, вертольоти, інші літаки і невеликі, швидкі морські цілі.

Сотні LMM також були подаровані Україні, яка бореться за відбиття незаконного російського вторгнення, що почалося в лютому 2022 року

- йдеться у заяві міністерства оборони Британії.

Доповнення

Видання Politico повідомило, що Велика Британія та Німеччина уклали пакт про оборонну співпрацю для посилення безпеки Європи й підтримки України на тлі можливого переобрання Дональда Трампа президентом США на виборах у листопаді.

Популярні

Новини по темі

Російський дрон вбив чоловіка в передмісті Херсона

 • 26738 переглядiв

росіяни обстріляли 5 громад Сумщини: 56 вибухів за ніч

 • 16865 переглядiв