borrel-venesuela-mozhe-zitknutysia-z-kryzoiu-cherez-spirni-vybory

Боррель: Венесуела може зіткнутися з кризою через спірні вибори

 • 50501 переглядiв

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель попередив про можливу кризу у Венесуелі, якщо Мадуро не доведе свою перемогу на виборах. Опозиція оскаржує офіційні результати, а США та інші країни засудили вибори як фальсифікацію.

Венесуела може зіткнутися із "серйозною кризою", якщо президент Ніколас Мадуро не зможе переконливо довести свою перемогу на виборах, що відбулися в липні 2024 року. Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Euractiv, передає УНН.

Деталі

Під час виступу в іспанському місті Сантандер Боррель зазначив, що дані, представлені венесуельською опозицією, істотно розходяться з "офіційними" результатами виборів.

"Якщо Мадуро продовжуватиме наполягати на своїй перемозі, ігноруючи необхідність перевірки результатів для їхнього визнання міжнародним співтовариством, Венесуела може опинитися в серйозній кризі - ми всі намагаємося цього уникнути," — заявив глава дипломатії ЄС.

Ці коментарі прозвучали через три тижні після того, як Мадуро оголосив про свою перемогу на повторних виборах, що США та інші західні країни засудили як фальсифікацію.

Боррель закликав почекати розвитку подій, нагадавши, що в країні вже заарештували 2000 осіб, і репресії проти протестувальників посилюються.

Він також зазначив "сарказм" у тому, що Мадуро звернувся до Верховного суду Венесуели з проханням про "захист".

Біля узбережжя Карибського моря Венесуели стався розлив нафти18.08.24, 21:23

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    20 серпня: Всесвітній день ліні, День москітів

     • 52239 переглядiв

    США не змінили політику щодо далекобійних ударів по РФ

     • 111543 переглядiв

    "Будинок Москви" в Ризі виставлять на аукціон за 3,57 млн євро

     • 112983 переглядiв