blyzko-12-mln-liudei-mozhna-zabroniuvaty-vid-mobilizatsii-minekonomiky

Близько 1,2 млн людей можна забронювати від мобілізації - Мінекономіки

 • 14658 переглядiв

Для забезпечення військових потреб можна забронювати близько 1,2 млн українців. Наразі вже заброньовано 800 тисяч людей. Електронне бронювання доступне для критично важливих підприємств.

Для забезпечення військових потреб можливо забронювати близько 1,2 млн українців. Наразі заброньовано від мобілізації  близько 800 тисяч людей.  Про це повідомив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів у інтервʼю Forbes Ukraine, передає УНН.

Деталі 

Як зазначив Кіндратів, від мобілізації можна забронювати 1,2 млн людей для забезпечення військових потреб.

Вже заброньовано 800 тисяч українців. За словами заступника міністра,  ще є певний запас для бронювання працівників критично важливих підприємств.

Скористатися електронним бронюванням можуть підприємства, компанії та організації, які вже отримали статус критично важливих для функціонування економіки.

Можна забронювати до 50% працівників, які підлягають мобілізації.

За словами Кіндратіва, забронювати 100% працівників можуть компанії, які критично важливі для забезпечення потреб ЗСУ  та інших військових підприємств, компанії паливо-енергетичного та оборонно-промислового комплексів, а також підприємства, що займаються будівництвом фортифікаційних споруд або реалізують проєкти міжнародної технічної допомоги.

Нагадаємо

З 17 липня на порталі "Дія" запрацювала послуга бронювання працівників важливих підприємств та підприємств, які забезпечують потреби сил оборони від мобілізації.

До Верховної Ради Україні внесли ще два законопроєкти про "економічне бронювання" , згідно з якими можна буде забронювати працівників за 20 400 грн. Документи дають можливість забронювати до 50% призовників, військовозобов'язаних та резервістів на підприємстві. 

Популярні

Новини по темі

Відновлено рух поїздів на "зеленій гілці" метро в Києві

 • 18253 переглядiв