ukenru
bloomberg-derzhdepartament-rozblokuvav-dopomogu-ukrayini-do-rozporyadzhennya-trampa

Bloomberg: Держдепартамент розблокував допомогу Україні до розпорядження Трампа

 • 11051 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Держдепартамент у вересні прийняв рішення відновити виділення частини фінансової допомоги Україні до того, як відповідне розпорядження віддав президент Дональд Трамп. Про це повідомляє УНН з посиланням на агентство Bloomberg.

Як відзначило агентство, Трамп раніше заявляв, що розпорядився відновити виділення зазначених коштів 11 вересня. За словами джерел агентства, в Держдепартаменті вирішили зробити це кількома днями раніше. Співробітники зовнішньополітичного відомства США зробили таким чином, оскільки провели розгляд із залученням юристів і прийшли до висновку, що адміністративно-бюджетне управління Білого дому і сам американський лідер не володіють повноваженнями заморозити виділення зазначених коштів в розмірі приблизно 140 млн доларів по лінії Держдепартаменту.

В кінці серпня газета Politico повідомила, що Трамп наказав провести перегляд військової допомоги Україні. Як зазначало видання, глава держави хотів переконатися, що гроші використовуються щонайкраще з точки зору інтересів Сполучених Штатів.

Нагадаємо, в США у вересні розгорівся скандал навколо липневого телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, який в підсумку став приводом для оголошення про початок процедури імпічменту президента США.

Українські Національні Новини

Новини Світу