ukenru
blokada-na-kordoni-z-polshcheiu-cherha-vantazhivok-na-vizd-zrosla

Блокада на кордоні з Польщею: черга вантажівок на в'їзд зросла

 • 2685 переглядiв

На кордоні на в'їзд в Україну з Польщі в чергах стоять близько 2800 вантажівок. Переговори між Україною та Польщею поки що не привели до угоди

На кордоні на в'їзд до України з Польщі в пунктах пропуску, де проводять акцію протесту польські перевізники, у чергах зібралися близько 2800 вантажівок. Про це повідомив у суботу в ефірі телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає кореспондент УНН.

Цитата

Блокування руху продовжується. Така акція відбувається на території Польщі на під'їзних шляхах до кордону на трьох напрямках, - це пункти пропуску "Ягодин", "Краківець" та "Рава-Руська". Станом на ранок сьогодні фактично в чергах скупчилося близько 2800 вантажних транспортних засобів. Бачимо навіть певне збільшення, у порівнянні з попереднім днем. Найбільше - навпроти пункту пропуску "Краківець" -  це близько 1200 вантажівок, навпроти пункту пропуску "Ягодин" - 1100 вантажівок і навпроти "Рави-Руської" - 500

- сказав Андрій Демченко.

Деталі

За його словами, через цю блокаду лише по кілька автівок на годину пропускають через кордон на всіх трьох напрямках.

"Перевізники, звісно, перекинулися й на інші напрямки, на інші пункти пропуску для того, щоб перетнути кордон. Також бачимо скупчення автівок і на інших напрямках, це, зокрема, на пункті пропуску "Шегині". Станом на ранок це близько 1200 вантажівок", - сказав Демченко.

Окрім того, він прокоментував перемовини України з польською стороною про припинення блокування кордону.

"На жаль, як бачимо, ті перемовини, які проводилися Україною з польською стороною вже двічі, вони поки що ні до чого не призвели. Учасники акції продовжують вимагати виконання своїх вимог щодо того, щоб Україні скасувати транспортний безвіз", - зазначив він.

Доповнення

Вранці 17 листопада на кордоні, щоб в’їхати до України з Польщі, у черзі в пунктах пропуску, де проводять акцію протесту польські перевізники, очікували близько 2400 вантажівок.  

6 листопада польські перевізники розпочали акцію протесту біля пунктів пропуску на кордоні Польщі та України. Згодом словацькі перевізники вирішили підтримати польських колег та також заблокували кордон з Україною, проте ненадовго. Кардинального перекриття руху для вантажівок не відбулося.

Анна Мурашко

Суспільство