bilshist-kompanii-z-ahrokholdynhu-gnt-hrozy-i-naumenka-fihuruiut-u-spravi-shchodo-nesplaty-podatkiv-v-osoblyvo-velykykh-rozmirakh-beb

Більшість компаній з агрохолдингу GNT Грози і Науменка фігурують у справі щодо несплати податків в особливо великих розмірах - БЕБ

 • 107547 переглядiв

За даними Офісу Генпрокурора правоохоронці загалом розслідують три кримінальні провадження, пов'язані з ухиленням від сплати податків на зерновому терміналі "Олімпекс".

Детективи територіального управління БЕБ в Одеській області розслідують кримінальне провадження щодо ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах більшістю українських компаній, які входять до складу агрохолдингу GNT Group одеських бізнесмєнів Сергія Грози та Володимира Науменка. Про це повідомили в БЕБ у відповідь на запит УНН.

Повідомляємо, що детективи територіального управління БЕБ в Одеській області здійснюють досудове розслідування в 1 кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. ст. 212 КК України (Умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів, що входять до системи оподаткування). 212 КК України (Умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), що входять до системи оподаткування, вчинене особою, раніше судимою за ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах - ред.). ), у якому фігурують ТОВ "Ферко", ТОВ "Вторметекспорт", ТОВ "Олімпекс Купе Інтернешнл" і ТОВ "ЗПК "Інзерноекспорт". Досудове розслідування триває

- ідеться в повідомленні.

Перераховані вище компанії формують основний кістяк агрохолдингу GNT Group. А ТОВ "Олімпекс Купе Інтернешнл" Грози і Науменка раніше керувала зерновим терміналом "Олімпекс". Саме під час цього управління правоохоронцями було виявлено численні факти сірого експорту зернових і ухилення від сплати податків.

Варто зазначити, що за даними Офісу Генпрокурора правоохоронці загалом розслідують три кримінальні провадження, пов'язані з ухиленням від сплати податків на зерновому терміналі "Олімпекс".

При цьому в БЕБ не повідомили, чи передавали до Державного бюро розслідувань інформацію про співпрацю компаній Сергія Грози та Володимира Науменка з компанією "Омега Термінал-Україна" громадянина РФ Михайла Іпатова. Ця компанія працює на зерновому терміналі "Олімпекс".

Додамо

Щоб приховати сліди свого впливу, Іпатов за допомогою однойменної швейцарської компанії створив в Україні компанію "Омега Термінал-Україна". Вона забезпечує йому постійний доступ до даних роботи "Олімпексу".

Тут варто зазначити, що, ймовірно, допомогли йому в цьому одеські бізнесмени Сергій Гроза та Володимир Науменко, які керували зерновим терміналом. Адже Іпатов перебував у постійному контакті з уже колишнім фінансовим директором агрохолдингу GNT Group Душаном Деничем, що, зокрема, підтверджується швейцарськими реєстрами. Крім того, Іпатов керує швейцарською компанією Грози та Науменка - GNT Europe SA, що також може свідчити про тісний зв'язок з одеськими бізнесменами.

Не виключено, що саме Іпатов сприяв тісній співпраці Грози і Науменка з підсанкційним контрабандистом Вадимом Альперіним і низкою компаній, які потрапили під економічні обмеження через співпрацю з РФ.

Нагадаємо

Як повідомляв УНН, Іпатов активно відкриває ІТ-школи за кордоном. За час повномасштабного вторгнення Росії в Україну з'явилося три нових у Польщі, Чехії та Швейцарії. Їхні назви співзвучні з найбільшою в Росії школою програмування "Алгоритміка" та, ймовірно, використовуються російською владою для вдосконалення технологій у зброї проти України, зокрема у fpv-дронах.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі