ukenru
bezalternativnist-populyarnikh-meriv-pokhitnut-dva-faktora-politolog-pro-mistsevi-vibori

Безальтернативність популярних мерів похитнуть два фактора - політолог про місцеві вибори

 • 15674 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Виборці, які не визначилися та їх висока явка на дільниці зможуть кардинально змінити результат виборів і навіть похитнути позиції популярних мерів - лідерів соцопитувань. Головне - переконати людей прийти і зробити свій вибір, розповів УНН політолог Кирило Сазонов.

"Ті, хто не визначився з вибором часто і вирішують результат виборів. Тому що їх завжди як мінімум чверть виборців. Але є одна проблема - часто люди, які не визначились з вибором, як правило, не дуже активно ходять на виборчі дільниці, тому щоб використовувати їх голоси для перемоги когось або проти когось необхідно переконати їх проголосувати за або проти, і мотивувати їх дійти до виборчої дільниці", - розповів Сазонов.

Політолог вважає, що похитнути усталених мерів, які мають високі рейтинги за соціологічними опитуваннями, буде складно.

"У Філатова (Дніпро - ред.), Труханова (Одеса - ред.) і Кернеса (Харків - ред.) високий рейтинг, і вони, швидше за все, перемагають в першому турі. Той же Атрошенко (Чернігів - ред.) має високий рівень, і, на жаль, це вже не мер, а місцевий барон, чи граф, якому все належить. Для того, щоб це зламати, потрібна хороша альтернатива - впізнавана, популярна, і чернігівці за неї проголосують", - впевнений Сазонов.

Експерт також додав, що за декораціями доглянутих міст часто ховаються більш серйозні проблеми з відсутністю роботи і занепадом околиць.

"Я до речі був недавно в Чернігові, центр гарний - квіточки, плиточки, бордюри, а райони на околиці в досить сумному стані. Це дуже небагате місто, з роботою все не дуже добре. Я не побачив суттєвих результатів роботи мера, що не господарник він. За нього працює інерція - щоб не було гірше, відсутність зрозумілої альтернативи і досить велика команда, яку сформований хід подій влаштовує - тобто партнери по бізнесу, по партіях", - розповів політолог.

Кирило Сазонов так само не виключив, що в разі активізації зрозумілої, прозорої та сильної кандидатури в якості альтернативи Владиславу Атрошенко виборці, які не визначилися, можуть переломити очікуваний хід виборів.

Нагадаємо, основні партії визначилися зі своїми кандидатами на посаду мера Чернігова: від "Слуги народу" йде колишній депутат міськради Юрій Тарасовець, Антон Поляков - кандидат від політичної сили "За майбутнє", від "ОПЗЖ" - Вадим Антошин, а "Європейська солідарність" висунула кандидатуру Марини Рейко.

Українські Національні Новини

Політика