ukenru
bez-pristavki-v-o-komitet-vzhe-pidtrimav-priznachennya-vitrenka-golosuvannya-vr-pislya-obidu

Без приставки в.о.: комітет вже підтримав призначення Вітренка, голосування ВР після обіду

 • 12073 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг підтримав кандидатуру Юрія Вітренка на посаду першого віце-прем’єр-міністра - міністра енергетики. Про це УНН повідомив член комітету, нардеп від "Слуги народу" Андрій Жупанін.

"Комітет підтримав, 14 за з 18", - сказав Жупанін, відповідаючи на відповідне запитання.

Деталі

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг підтримав кандидатуру Юрія Вітренка на посаду першого віце-прем’єра-міністра - міністра з питань енергетики. За його кандидатуру проголосувало 14 нардепів.

Додамо, що питання про його призначення розглядатимуть у Верховній Раді на сьогоднішньому засіданні, орієнтовно о 13:30.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, як вказали на засіданні парламенту, вже повторно вніс до парламенту подання про призначення Юрія Вітренка. Однак, на сайті ВР відповідної ініціативи наразі немає.

Що було раніше

21 грудня Юрій Вітренко став виконувачем обов’язків міністра енергетики.

До цього, Верховна Рада України 17 грудня не підтримала призначення Юрія Вітренка першим віце-прем’єр-міністром — міністром енергетики України. Відповідне рішення підтримали тоді лише 186 народних депутатів України.

Пізніше голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зробив заяву, що Вітренко призначили в.о. в обхід Верховної Ради.

Отримавши крісло міністра, хоч і з приставкою в.о., Вітренко в перші тижні своєї роботи опинився в центрі “тарифної кризи” вихід з якої шукають досі. І відміна пільгової ціни на електроенергію за перші 100 кВт-год — лише верхівка асйберга.

Попри це пропрезидентська фракція "Слуга народу", за повідомленнями з самої фракції, буде підтримувати призначення Вітренка, утім, підтримка не одностайна. Для обговорення цього питання на фракцію "слуг" днями приїжджав і Президент Володимир Зеленський. Таке спілкування зайняло 1,5 години.

Так, під час такої розмови в.о. міністра енергетики Юрію Вітренку запропонували віддати 4 млн доларів премії від НАК “Нафтогаз” на благодійність, але він відмовився.

За словами першого заступника голови фракції Олександра Корнієнка, на фракції збирали підписи щодо висування Вітренка як кандидата на посаду міністра енергетики. Для цього серед “слуг народу” потрібно зібрати 173 голоси.

Водночас, у керівництві фракції висловлювали думку, що "хорошим подарунком для Президента" буде "одностайне голосування" за "кадрові призначення, які він підтримує".

Українські Національні Новини

Політика