ukenru
berlin-vede-peregovori-schodo-vidterminuvannya-sanktsiy-ssha-proti-rosiyi

Берлін веде переговори щодо відтермінування санкцій США проти Росії

 • 17581 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Міністерство економіки ФРН веде переговори з американським урядом про відтермінування запровадженних щодо РФ санкцій і деякі винятки. Про це розповів міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр під час візиту до Москви в інтерв'ю виданню DW, передає УНН.

"Мені було важливо поговорити з представниками німецької економіки (в Росії – ред.). Багато як середніх, так і великих компаній працюють у Росії, створюють робочі місця, роблять тут хороший бізнес. Від нас залежить, як захистити їх від негативного впливу нових американських санкцій щодо Росії. З цього питання переговори йдуть у двох напрямках. По-перше, з американським урядом - з метою у певних випадках відтермінувати запровадження санкцій і домогтися винятків. По-друге, з російським урядом - щоб переконатись, що російські контрсанкції не ускладнять ситуацію для німецького бізнесу", - зазначив Альтмаєр.

За його словами, запровадження санкцій має політичні причини, і питання їхньої наявності вирішують не міністри обох країн, а Брюссель і Вашингтон.

"Однак поза цим рівнем ми можемо зробити дуже багато і сьогодні ми це обговорили. Ми домовилися про те, що у червні відбудеться засідання стратегічних робочих груп німецького міністерства економіки і російських партнерів. І на всіх рівнях ми просуватимемо ці проекти", - додав міністр.

Як повідомляв УНН, у Берліні раніше назвали неможливим одностороннє пом'якшення санкцій проти РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу