bazhannia-hromady-zalyshyty-mistu-istorychnu-nazvu-brovary-pidkripleno-vysnovkamy-povazhnykh-naukovykh-ustanov-miskyi-holova

Бажання громади залишити місту історичну назву "Бровари" підкріплено висновками поважних наукових установ – міський голова

 • 103214 переглядiв

Броварська міська рада вирішила звернутися до Верховної Ради з проханням зберегти за містом історичну назву "Бровари", спираючись на експертні висновки авторитетних українських наукових установ.

Бажання мешканців Броварів залишити місту нинішню історичну назву, і не перейменовувати на Броварі, підкріплено експертними висновками декількох поважних українських наукових установ. Про це після сьогоднішньої позачергової сесії Броварської міської ради повідомив мер міста Ігор Сапожко в ексклюзивному коментарі УНН.

Міський голова зазначив, що як тільки у деяких народних депутатів виникла ідея перейменувати Бровари на Броварі, то влада міста одразу ж з вернулася до науковців, щоб вони надали аргументовані висновки по цьому питанню.

"Ми досить професійно підійшли до даного питання. У нас є висновок Інституту історії України Національної академії наук України про те, що місто Бровари історично так і називається.

Є висновки Інституту козацтва НАН, Інституту української мови НАН, в яких зазначено, що місто має називатися  Бровари", - розповів Ігор Сапожко.

Мер додав, що на позачерговій сесії депутати Броварської міськради ухвалили рішення звернутися до Верховної Ради, щоб нагадати народним депутатам – авторам постанови про перейменування і про висновки науковців і про позицію жителів Броварів, які проти зміни назви міста.

"Враховуючи, що вже неодноразово розглядали на профільному комітеті ВР ініціативу перейменування міста, неодноразово були наші звернення з певними обґрунтуваннями, депутати сьогодні вирішили ще й прийняти відповідне рішення органу місцевого самоврядування і звернутися до Верховної Ради щодо того, щоб залишити історичну назву міста Бровари.

На мою думку, враховуючи незалежні опитування, сьогоднішнім голосуванням, коли 24 депутати підтримали звернення до ВР, ми чітко висловили думку жителів, що місто має називатися Бровари", - підсумував Ігор Сапожко.

Нагадаємо

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради ухвалили рішення "Підтримати ініціативу щодо збереження назви міста "Бровари". Звернутися до Верховної ради України з клопотанням щодо збереження назви міста "Бровари" у урахуванням наукових та історичних досліджень".

З 27 присутніх депутатів 24 проголосували "за", 1 – "проти", 1 – утримувався, один депутат не взяв участь у голосуванні.

Контекст

Група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським зареєструвала у Верховній Раді постанову про перейменування Броварів на Броварі.

Місцеві жителі, з якими поспілкувався УНН, не підтримують цю ідею. Зокрема, вони не розуміють, звідки, власне, взялася назва "Броварі", яка, до того ж, ще й не надто гарно звучить.

Також жителі Броварів говорять, що нардепам просто немає чим зайнятися. А такі суперечливі рішення зараз точно не на часі.

Категорично проти перейменування виступають відомі жителі Броварів: багаторазовий чемпіон Європи та світу з плавання Олег Лісогор, майбутня учасниця Олімпійських ігор в Парижі, борчиня Аліна Грушина (Акобія), ексчемпіон світу з боксу серед професіоналів Юрій Нужненко та багато інших.

Сумнівні політичні бали: як одна партія намагається позбавити голосу жителів Броварів05.07.24, 13:59

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    За 30 метрів від Тиси виявили ще одного потопельника

     • 10507 переглядiв