ukenru
bayden-stav-na-bik-stvorennya-yedinoyi-pomisnoyi-pravoslavnoyi-tserkvi-v-ukrayini

Байден став на бік створення єдиної помісної православної церкви в Україні

 • 16795 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Колишній віце-президент США Джозеф Байден, якого називають другом України, вважає важливою появу єдиної помісної Української православної церкви. На цьому він наголосив під час зустрічі з очільником УПЦ КП, патріархом Філаретом напередодні, передає УНН з посиланням на прес-службу церкви.

Байден "наголосив на важливості постання в Україні єдиної помісної православної церкви для утвердження державності та висловив подяку Святішому владиці за його працю з поширення духовності в українському суспільстві, допомоги українському війську, боротьби з корупцією тощо", повідомили в УПЦ КП.

У свою чергу патріарх Філарет подякував Джо Байдену за багаторічну постійну підтримку України та нагородив його орденом святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІ ступеня.

Крім того, очільник УПЦ КП відвідав посольство України в США, яким була організована зустріч патріарха з українською громадою Вашингтона.

Під час заходу патріарх Філарет розповів присутнім про сучасний стан УПЦ КП, про можливість постання в Україні єдиної помісної православної церкви та перспективу визнання автокефалії українського православ'я, додали у прес-службі церкви.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко під час зустрічі з екзархами Вселенського патріархату заявив, що на шляху зі створення помісної православної церкви Україна вийшла на фінішну пряму.

Екзархи під час зустрічі зачитали Президенту лист-звернення Вселенського патріарха Варфоломія, у якому йшлося про "започаткований процес надання довгоочікуваного статусу автокефалії  христолюбивому українському народу".

Українські Національні Новини

Політика