baiden-vystupyv-iz-zaiavoiu-pislia-zamakhu-na-trampa

Байден виступив із заявою після замаху на Трампа

 • 33474 переглядiв

Колишній президент США Дональд Трамп був застрелений під час мітингу в Пенсильванії, але вижив після замаху, що спонукало президента Джо Байдена засудити насильство і помолитися за здоров'я Трампа.

Президент США Джо Байден засудив стрілянину на мітингу республіканця Дональда Трампа в штаті Пенсільванія. Він заявив, що молиться за нього та за всіх учасників заходу. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

"Мене поінформували про стрілянину на мітингу Дональда Трампа у Пенсільванії. Я радий чути, що він у безпеці і почувається добре. Я молюся за нього, його сім'ю та за всіх, хто був на мітингу",— йдеться у заяві пана Байдена.

Президент подякував Секретній службі за роботу. "В Америці немає місця для такого насильства. Ми маємо об'єднатися як єдина нація і засудити його", - додав глава держави.

Контекст

Стрілянина відбулася під час виступу Дональда Трампа на сцені з промовою. Колишнього президента та претендента на новий термін зачепило пострілом — у нього було закривавлено вухо. Підозрюваний у стрільбі мертвий. За інформацією різних джерел, жертвами стали один чи два учасники мітингу.

Стрілянина відбулася за два дні до того, як Дональд Трамп, як передбачається, офіційно стане кандидатом у президенти від Республіканської партії на з'їзді до Мілуокі (штат Вісконсін). Його суперником на виборах знову може стати Джо Байден, який у 2020 році, за офіційними даними, здобув перемогу над 45 президентом.

CBS: Підозрюваного у стрільбі на мітингу Трампа вбито14.07.24, 02:57

Популярні

Новини по темі

Байден виступив із заявою після замаху на Трампа

 • 33474 переглядiв

CBS: Підозрюваного у стрільбі на мітингу Трампа вбито

 • 34104 переглядiв

У Трампа стріляли під час виступу в Пенсільванії

 • 28012 переглядiв

В окупованому Криму помер брат Мустафи Джемілєва

 • 21354 переглядiв

Пекуча спека накриє Україну, температура до +40°C

 • 19916 переглядiв