bagato-khto-gotoviy-buti-patriotom-na-divani-chim-zagrozhuye-putinskomu-rezhimu-ogoloshennya-mobilizatsiyi

“Багато хто готовий бути патріотом на дивані” – чим загрожує путінському режиму оголошення мобілізації

 • 261951 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Оголошення путіним про “часткову мобілізацію” – це не лише визнання поразки та провалу так званої “спецоперації”, це й пришвидшення антивоєнних настроїв всередині російського суспільства. Адже більшість росіян готові були спостерігати за війною з екранів своїх телевізорів, але ніяк не в окопах. Таку думку в коментарі УНН висловив політолог Володимир Воля.

Цитата

«Історія із внесенням військових змін у законодавство щодо посилення відповідальності за здачу в полон чи псування майна вказує на те, що проблема з цим в росії достатньо серйозна і суттєва. Своєю заявою про мобілізацію путін фактично визнав поразку росії у війні та нестачу військових ресурсів», – розповів Воля.

Деталі

Політолог вважає, що якби оголошення мобілізації відбулося в перші місяці війни, в березні-квітні, це рішення було би більш популярним серед населення, аніж зараз. Адже російське населення бачить і новини про поразки путінської армії, і реальну статистику втрат, попри заяви шойгу. Тож якщо і вдасться мобілізувати певну частину населення, мотивація таких солдат буде вкрай низькою.

«Більшість думали, що війна буде швидкою, далекою і нікого з них не стосуватиметься. Вони будуть сидіти на диванах і спостерігати за цим, як за реалі-шоу. Та тепер реаліті-шоу стає частиною життя кожного росіянина. Тепер всі негативні ефекти від війни, що були у військових, які воювали на території України та їх рідних, починають поширюватися в масштабах російського суспільства. Багато хто готовий бути патріотом на дивані, але ніхто не планував замість святкування Нового року в родинному колі отримати в якості новорічного подарунка війну. Сьогодні путін оголосив для свого чоловічого населення три перспективи: гра в хованки, перспектива стати гарматним м’ясом чи вирок за кримінальною статтею», – зазначив політолог.

Крім того, заява про мобілізацію пришвидшує не лише загострення невдоволення владою, а й соціально-економічні проблеми. Адже частина економіки залишиться без працівників. Крім того, сама мобілізація потребує значних фінансових витрат.

«Це безумовно розхитує його режим. Зараз в росії все більше запускаються процеси, які панували в російській імперії під час Першої світової війни. Тоді діяло гасло “війна до переможного кінця” заради отримання нових територій. Це завдавало значних збитків економіці та підсилювало антивоєнні настрої в суспільстві. Зараз все відбувається подібним чином. До чоловіків, яких намагаються мобілізувати, додаються їх друзі та знайомі і це матиме “віяловий” ефект невдовлення», – вважає політолог.

Нагадаємо

На сайті кремля опубліковано указ російського диктатора володимира путіна про часткову мобілізацію в рф, яка стартує сьогодні.

Росіяни, відразу після виступу російського диктатора володимира путіна про часткову мобілізацію в рф, розкупили всі прямі квитки на 21 вересня до Тбілісі та Єревана. Небагато квитків залишилося до Туреччини.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Глава НАТО Столтенберг назвав Китай "загрозою безпеці"

     • 170781 переглядiв

    У Нікополі прогриміли потужні вибухи

     • 431916 переглядiв

    МХП надав допомогу для людей похилого віку у Черкасах

     • 301720 переглядiв

    В Польщі знову запустили мовні курси для українців

     • 281951 переглядiв