azov-pidtverdyv-zahybel-ishchenka-v-rosiiskomu-poloni-prychyna-smerti-nevstanovlena

Азов підтвердив загибель Іщенка в російському полоні: причина смерті невстановлена

 • 72107 переглядiв

Пресслужба Азову підтвердила смерть Олександра Іщенка в російському полоні. Причина смерті не встановлена, Омбудсман вимагає дотримання Женевських конвенцій щодо військовополонених.

У пресслужбі "Азову" підтвердили інформацію про загибель бійця бригади Олександра Іщенка в російському полоні. Про це УНН повідомляє із посиланням на "Суспільне Донбас". 

Підтвердилась інформація про загибель бійця "Азову" Олександра Іщенка в російському полоні. Ця смерть – черговий акт звірства рф по відношенню до військовополонених азовців. Країна-окупант вкотре підтвердила, що вона не рахується з жодними принципами моралі, нехтує всіма можливими конвенціями про ведення бойових дій і поводження з військовополоненими. У той час, як 12-та бригада "Азов" поповнює обмінний фонд російськими полоненими і дотримується усіх правил їхнього утримання, Росія кожен день катує і вбиває наших бійців

- йдеться у повідомленні. 

Як пише видання, у копії свідоцтва про смерть, що видали в рф, датою смерті захисника вказано  22 липня 2024 року. Медичне свідоцтво видане на три дні пізніше — 25 липня 2024 року. У документі написано "причина смерті не встановлена через гнилісні зміни органів, тканин трупа".

Омбудсман з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до омбудсмана рф щодо смерті Олександра Іщенка у російському СІЗО. Він вимагає дотримання Женевських конвенцій та надання медичної допомоги українським військовополоненим.

Нагадаємо

"Медиазона" писала, що у  СІЗО-5 російського міста ростов-на-дону помер військовополонений українець Олександр Іщенко, який служив водієм у полку "Азов". Йому було 55 років. 

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі