ukenru
avtobusniy-zavod-rosiyanina-deripaski-zalishitsya-pid-sanktsiyami-rnbo-do-2020-roku

Автобусний завод росіянина Дерипаски залишиться під санкціями РНБО до 2020 року

 • 7888 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Обмежувальні заходи щодо російського "Павловського автобусного заводу" діятимуть до 15 травня 2020 року. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у прес-службі Ради національної безпеки та оборони України.

РНБО ухвалила рішення про застосування антиросійських санкцій терміном на 3 роки щодо ТОВ "Павловський автобусний завод" 28 квітня 2017 року. Відповідне рішення було введене в дію указом Президента України Петра Порошенка 15 травня 2017 року, нагадали у Раді нацбезпеки та оборони.

"Відповідно до зазначеного вище обмежувальні заходи до ТОВ "Павловський автобусний завод" діятимуть до 15 травня 2020 року", - зазначили в РНБО.

ТОВ "Павловський автобусний завод" входить в групу компаній “ГАЗ”, мажоритарним власником якого виступає компанія "ООО "Русские машины" Олега Дерипаски.

Нагадаємо, на початку квітня мінфін США ввів санкції щодо російських бізнесменів, компаній, чиновників і топ-менеджерів держкорпорацій. У список, зокрема, увійшли сам Дерипаска, "Русал", En+ та інші структури бізнесмена.

Санкції США змусили Дерипаску виконати низку умов, зокрема покинути раду директорів En+ Group і анонсувати вихід зі складу ради директорів компанії "Русал".

Натомість, українські санкцій до ТОВ "Павловський автобусний завод" Дерипаски виявилися поки менш ефективними.

Автобуси ПАЗ, як і раніше, продаються в Україні, а закуповують їх у більшості випадків комунальні підприємства за бюджетні гроші. Одним з постачальників російських автобусів є група компаній "АІС", пов'язана з народним депутатом Дмитром Святашем і його партнером Василем Поляковим.

У СБУ пообіцяли розібратися з цією ситуацією. У той же час комунальні підприємства розповіли, як їм вдається обходити санкції Ради нацбезпеки України.

Українські Національні Новини

Економіка