ataka-rf-na-kyiv-8-lypnia-za-dva-tyzhni-obitsiaiut-vysnovok-chy-mozhna-vidnovyty-poshkodzhenyi-budynok

Атака рф на Київ 8 липня: за два тижні обіцяють висновок, чи можна відновити пошкоджений будинок

 • 89729 переглядiв

Спеціальна комісія почала обстеження житлового будинку в київському районі Сирець, де 8 липня в результаті російського ракетного удару загинули 13 осіб, у тому числі 5 дітей, щоб оцінити можливість його відновлення.

У Києві розпочала працювати спеціальна комісія, яка обстежує пошкоджений 8 липня російською ракетою житловий будинок на Сирці, де загинули 13 людей, за 2 тижні мають бути висновки, чи можна відновити будинок, повідомив мер Києва Віталій Кличко, заяву якого наводять у КМДА, пише УНН.

Деталі

"Розпочала працювати спеціальна комісія, створена містом, яка обстежує пошкоджений 8 липня російською ракетою житловий будинок на Сирці. Сьогодні провели нараду на місці. За 2 тижні фахівці мають зробити технічні висновки щодо можливості відновлення будинку, де зруйнований під’їзд та загинули 13 людей, із них – 5 дітей. Це найбільша кількість вбитих росією людей в одному житловому будинку в столиці, від початку широкомасштабної війни", - наголосив Кличко.

Повідомляється, що у будинку один під’їзд повністю знищений і суттєво пошкоджені інші під’їзди та поруч розташовані будівлі. Зокрема, й приміщення школи.

Мер столиці зазначив, що відселеним мешканцям цього та сусіднього будинків (це загалом близько 100 людей) від міста надається вся необхідна допомога.

За даними КМДА, загалом пошкоджень і руйнувань зазнали 129 будівель міста різних форм власності.

Внаслідок останнього масованого удару рф в Києві загинуло 33 людини, ще 125 пораненні - ДСНС11.07.24, 13:17

Популярні

Новини по темі

На шпилі Руанського собору у Франції спалахнула пожежа

 • 13557 переглядiв