ataka-rf-na-khmelnychchynu-ye-avariini-vidkliuchennia-svitla-mvs-pokazalo-naslidky

Атака рф на Хмельниччину: є аварійні відключення світла, МВС показало наслідки

 • 24628 переглядiв

Внаслідок російської атаки на об'єкти критичної інфраструктури в Хмельницькій області сталися перебої в електропостачанні, пошкодження житлових будинків, є жертви: 2 людини загинули і щонайменше 8 отримали поранення, наразі тривають роботи з відновлення електропостачання та усунення пошкоджень.

У Хмельницькій області внаслідок атаки російських військ, через яку було пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, є пошкодження електромережі, відповідно - аварійні відключення. Наразі заживили критичну інфраструктуру області, над поверненням світла до осель іде робота. Про це у п'ятницю повідомили у "Хмельницькобленерго", пише УНН.

Деталі

Перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін повідомив, що через чергову атаку ворога на Хмельниччину "пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, житлові будинки". 

За даними "Хмельницькобленерго", "на Хмельниччині внаслідок ворожої атаки є пошкодження електромереж, відповідно є аварійні відключення електричної енергії".

А вже згодом у "Хмельницькобленерго" повідомили, що "енергетики заживили критичну інфраструктуру області, продовжують перезаживлювати оселі та об’єкти побутових і непобутових споживачів за аварійною схемою живлення".

"Станом на 11:00 електрична енергія відсутня частково в 42 населених пунктах області, повністю – в 63", - зазначили у "Хмельницькобленерго" у Telegram.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин повідомив, що "пошкоджено та зруйновано низку житлових будинків, пошкоджено сотні квартир у багатоповерхівках, пошкоджено десятки автівок".

"Завдяки оперативній роботі усіх служб відновлено водопостачання та робота каналізаційного господарства. Також відновлено теплопостачання та подача гарячої води. Є перебої з електропостачанням, наразі заживлено понад 50% споживачів. Освітні та медичні заклади працюють без перебоїв", - зазначив мер Хмельницького у Telegram.

Зі слів Тюріна слів, в області 2 загиблих, є поранені, під завалами ідуть пошуки людей.

"З-під завалів врятували 21-річну дівчину, яка півтори години була на зв'язку телефоном. Її госпіталізовано, надається потрібна допомога", - зазначив Тюрін у Facebook.

МВС України оприлюднило наслідки ворожої атаки на Хмельниччину.

Атака рф на Хмельниччину: відомо про 2 загиблих та щонайменше 8 поранених - МВС22.03.24, 09:53

Новини по темі

Документи про освіту тепер є у "Дії"

 • 22901 переглядiв