astronavty-mks-pokazaly-yak-rosiiskyi-vantazhnyi-korabel-zghoraie-v-atmosferi-zemli

Астронавти МКС показали, як російський вантажний корабель згорає в атмосфері Землі

 • 34503 переглядiв

Російський вантажний космічний корабель "Прогрес МС-23" згорів в атмосфері Землі 29 листопада 2023 року. Безпосередніми свідками цього стали астронавти на борту Міжнародної космічної станції, які оприлюднили фото, передає УНН.

Деталі

Минулого тижня російський вантажний космічний корабель "Прогрес МС-23" відправився з Міжнародної космічної станції (МКС) з вантажем сміття з обладнання та побутових відходів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX вперше запустить літак для американської армії

Астронавтка NASA Жасмін Могбелі встигла сфотографувати згоряння корабля в атмосфері Землі.

"Це відбулося швидше, ніж я думала – усього лише 2-3 хвилини. Це трохи нагадало мені феєрверк, особливо коли він розпався", — написала Могбелі в X.

Доповнення

У росії заявили, що більша частина корабля та його вміст згоріли високо над Землею, але частина решток упали в Тихий океан.

Довідка

Така утилізація є стандартною практикою для одноразових вантажних кораблів, які відправляються з МКС. Два з трьох космічних кораблів, які зараз використовуються для доставляння вантажів – російський "Прогрес" і Cygnus Northrop Grumman, згорають в атмосфері після виконання задачі.

Нагадаємо

Минулого місяця стартувала 29-та комерційна місія NASA SpaceX із поповнення запасів Міжнародної космічної станції (МКС). До станції направили наукове обладнання для експериментів і технологічних демонстрацій, а також інші необхідні запаси. 

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    ППО працює на Київщині через загрозу атаки БпЛА

     • 60953 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу

     • 81630 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу: працює ППО

     • 42619 переглядiв

    Новини по темі

    Не дограли через тривогу: матч Минай - Динамо перенесли

     • 30606 переглядiв