ukenru
anbandling-naftogazu-rada-priynyala-za-osnovu-sche-odin-zakon

Анбандлінг "Нафтогазу": Рада прийняла за основу ще один закон

 • 13122 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №2359-1 (альтернативний до №2351) про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення умов для забезпечення виконання зобов'язань України з відокремлення діяльності з транспортування природного газу. Відповідне рішення підтримали 280 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект Закону №2359-1 має на меті створення сприятливих умов для забезпечення виконання зобов'язань України щодо відокремлення діяльності з транспортування природного газу та забезпечення діяльності оператора газотранспортної системи за Протоколом про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, та з урахуванням відповідних положень Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Законопроект передбачає внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ "Перехідні положення" ПКУ в частині встановлення особливостей оподаткування ПДВ операцій, що здійснюються у рамках процедури виконання зобов'язань щодо відокремлення діяльності з транспортування природного газу.

Під час обговорення законопроекту профільний комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ВРУ ухвалити законопроект за основу та в цілому.

Також парламентарі скорили на половину строки підготовки законопроекту до другого читання.

Народні депутати України ухвалили в цілому проект закону №2239-1 (альтернативний до №2239) про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу. Відповідне рішення підтримав 341 народний депутат.

Українські Національні Новини

Політика