ukenru
alkogol-i-tyutyun-prinesli-derzhbyudzhetu-2-8-mlrd-grn

Алкоголь і тютюн принесли держбюджету 2,8 млрд грн

 • 10471 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. За останні три роки у державний бюджет надійшло понад 2,8 млрд грн від видачі ліцензій на роздрібну та оптову торгівлю алкоголем і тютюновими виробами. Про це пише платформа з роботи з даними "Опендатабот", передає УНН.

"За видачу ліцензій на продаж алкоголю і тютюну за останні 3 роки ДФС отримала понад 2,8 млрд грн. Таким чином, держава бере на себе відповідальність за якість цього бізнесу, і дає громадянам гарантії. А саме: заборона продавати алкоголь неповнолітнім; легальна реалізація алкоголю і його ввезення на територію України; заборона продавати алкоголь на території навчальних закладів та установ охорони здоров'я", - йдеться в повідомленні.

Своэю чергою, безліцензійна торгівля загрожує штрафом у 200% вартості отриманої партії товару, але не менше 17 тис. грн. Якщо підприємці порушують законодавство, і їхній бізнес не відповідає встановленим нормам, його штрафують або анулюють ліцензію.

Нагадаємо, як писав УНН, українці стали більше витрачати на їжу і алкоголь.

Також нагадаємо, що новинка від вітчизняного бренду Medoff всього за два місяці, відповідно до показників продажів, підкорила українського споживача.

Українські Національні Новини

Економіка