ukenru
aktyvna-ta-pratsovyta-peremozhnytsia-konkursu-roby-svoie-rozvyvaie-biznes-z-vyroshchuvannia-ekolohichnykh-porosiat

Активна та працьовита: переможниця конкурсу "Роби своє" розвиває бізнес з вирощування "екологічних" поросят

 • 17574 переглядiв

Світлана Попитич, переможниця конкурсу бізнес-ідей "Роби своє", розвиває "екологічне" свинарство.

Переможниця конкурсу бізнес-ідей "Роби своє" Світлана Попитич з села Миколаївка, що на Дніпропетровщині, розвиває бізнес з вирощування свиней, передає УНН.

Деталі

Її проєкт "Розведення свиней "Свіжина" став одним із 7 переможців конкурсу у Дніпропетровській області у 2023 році.

Загальний бюджет проєкту складає 252 800 грн, з яких 100 000 грн - грант від благодійного фонду "МХП-Громаді". За грантові кошти Світлана придбала поросят для подальшої відгодівлі та підготовки до запліднення ремонтних свинок.

"Свиней вирощують за технологією "чистого харчування", тільки рослинно-зернові корми. Таке м’ясо відрізняється екологічністю та харчовими цінностями й має вищий попит на споживчому ринку", - розповідають в МХП Оріль-Лідер.

Світлана планує забезпечити м'ясом і салом за доступною ціною місцеве населення та внутрішньо переміщених осіб в умовах воєнного стану напряму від виробника.

"В нелегкий для країни час команда "МХП" продовжує допомагати людям, які прагнуть працювати та розвивати економіку України. Конкурс мікрогрантів "Роби своє" від фонду "МХП-Громаді" спонукає до дій активних та працьовитих людей. Я пишаюся такими людьми, як Світлана, які в скрутну хвилину не опускають руки, а навпаки шукають можливості для розвитку власної справи," — коментує директор "Околиці Істейт" Василь Рингач.

Зазначимо, що нещодавно "МХП-Громаді" оголосив про старт нового сезону конкурсу бізнес-ідей "Роби своє". Цьогоріч у фонді особливо чекають на заявки від ветеранів та родин захисників, які прагнуть започаткувати або розвивати власну справу.

Подати проєкт можна за посиланням

"МХП — Громаді" — український благодійний фонд, який почав свою діяльність у 2015 році. Його головна місія — комплексний розвиток громад.

Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників і рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт і літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.