ukenru
ahentstvo-fitch-znyzylo-prohnoz-shchodo-kredytnoho-reitynhu-kytaiu

Агентство Fitch знизило прогноз щодо кредитного рейтингу Китаю

 • 21828 переглядiв

Fitch погіршило прогноз кредитного рейтингу Китаю до негативного, посилаючись на ризики для державних фінансів, оскільки економіка стикається з проблемами при переході до нових моделей зростання.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило прогноз щодо кредитного рейтингу Китаю до "негативного", пославшись на ризики для держфінансів, оскільки економіка стикається зі зростаючою невизначеністю у переході до нових моделей зростання. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що у грудні 2023 року рейтинг Китаю знизило й агентство Moody's на тлі того, що Пекін активізує зусилля щодо стимулювання слабкого відновлення після Covid за допомогою бюджетної та монетарної підтримки.

Перегляд прогнозу Fitch відображає складнішу ситуацію в державних фінансах Китаю, пов'язану з подвійним ударом у вигляді уповільнення зростання та збільшення боргу,

- сказав Гері Нг, старший економіст Natixis Asia-Pacific.

Аналітик зазначив, що це не означає, що Китай найближчим часом оголосить дефолт.

Хоча агентство знизило прогноз рейтингів зі "стабільного" до "негативного", вказавши на можливість зниження рейтингу в середньостроковій перспективі, агентство підтвердило рейтинг Китаю на рівні "A+".

S&P, інше велике глобальне рейтингове агентство, також надало Китаю рейтинг A+, що еквівалентно рейтингу Moody's A1.

02.04.24, 20:43 • [views_0]

Fitch прогнозує, що у 2024 році зростання економіки Китаю сповільниться до 4,5% з 5,2% минулого року, тоді як Міжнародний валютний фонд очікує, що ВВП Китаю зросте на 4,6% цього року.

Доповнення

Згідно зі звітом Національного інституту фінансів та розвитку (NIFD), у січні співвідношення боргу Китаю до ВВП зросло до нового рекорду в 287,8% у 2023 році, що на 13,5 процентних пунктів вище, ніж роком раніше.

Міністерство фінансів Китаю після рішення Fitch заявило, що шкодує про рейтингове рішення, пообіцявши вжити заходів для запобігання та усунення ризиків, пов'язаних із боргом місцевих органів влади.

Нагадаємо

Китай збільшить свій оборонний бюджет на 2024 рік на 7,2% до 1,67 трильйона юанів (230,6 мільярда доларів) і зробить акцент на возз'єднанні з Тайванем.