ukenru
advokati-ribalki-prodovzhuyut-pogrozhuvati-zmi-za-novini-pro-simeyniy-biznes-nardepa

Адвокати Рибалки продовжують погрожувати ЗМІ за новини про сімейний бізнес нардепа

 • 14517 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Представники адвокатського об'єднання "Адвіс" в інтересах народного депутата від РПЛ Сергія Рибалки знову звернулися до редакції УНН з вимогою спростувати інформацію, яка, на думку адвокатів, дискредитує ім'я політика.

На цей раз йдеться про новину УНН, яка була опублікована 13 грудня 2018 року.

Нагадаємо, в цій новині йшлося про те, що протягом останніх 12 місяців ТОВ "Фаетон Транс" здійснило близько 5 операцій з офшорними юрисдикціями. Також в новині, з посиланням на дані порталу YouControl і рішення Печерського райсуду, йшлося про те, що ТОВ входить до складу снекової корпорації S.Group, контрольованої сім'єю депутата від РПЛ Сергія Рибалки.

Крім того зазначалося, що, згідно з даними порталу YouControl, операції з офшорними юрисдикціями проводять ТОВ "Чиста планета", ТОВ "Снек Експорт" і ТОВ "Агросахінвест-2002", що входять в згадану S.Group.

Однак, адвокати Рибалки вимагають від УНН спростувати цю новину, вказуючи на те, що нардеп не є власником або ж керівником вищевказаних підприємств. Однак, відзначимо, що в матеріалі УНН відсутнє твердження про те, що Рибалка керує або володіє "Фаетон Транс", "Агросахінвест-2002" або ж "Чиста планета".

Адвокати Рибалки запевняють, що в списку власників або бенефіціарів "Фаетон Транс", "Агросахінвест-2002" або ж "Чиста планета" немає імені нардепа або ж членів його сім'ї. І хоча цього УНН знову ж таки не стверджував, від редакції вимагається спростування новини.

"В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських об'єднань взагалі відсутня інформація про таку корпорацію або юридичну особу як S.Group, на яку посилаються в статті", - пише захист нардепа.

З цього приводу зазначимо, що приналежність вищезазначених підприємств до корпорації S.Group підтверджує постанова Печерського райсуду від 6 лютого 2018 року.

А інформація про те, що корпорація S.Group контролюється сім'єю радикала, підтверджується даними порталу YouControl, на які і посилається агентство в своїй новині.

Додамо, що адвокати Рибалки вже не перший раз вимагають від журналістів спростування новин, погрожуючи представникам ЗМІ судом.

І це незважаючи на те, що кожна з таких новин грунтується на даних першоджерел, якими в цьому конкретному випадку виступають рішення суду і інформація аналітичного порталу YouControl.

УНН публікує документи, які лягли в основу публікації агентства.

Як писав УНН, ТОВ "Снек Експорт", що належить батькові Рибалки, фігурує в кримінальному провадженні СБУ за підозрою у фінансуванні тероризму. Слідчі встановили факт поставки снеків сімейного бізнесу політика на окуповані території так званої "ЛНР".

Також нагадаємо, що Рибалка прогулює кожне четверте засідання парламенту, і жодна з його законодавчих ініціатив за останній рік так і не стала законом.

Українські Національні Новини

Політика