ukenru
advokat-simyi-vbitogo-5-richnogo-kirila-poprosiv-zelenskogo-pro-zustrich

Адвокат сім’ї вбитого 5-річного Кирила попросив Зеленського про зустріч

 • 31960 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Адвокат сім’ї вбитого 5-річного Кирила Тлявова Андрій Левковець попросив Президента України Володимира Зеленського прийняти сім’ю та її представників на прийом щодо ходу розслідування вбивства. Про це він заявив під час прес-конференції з приводу ходу розслідування у провадженні щодо вбивства Кирила Тлявова у Переяслав-Хмельницькому, передає кореспондент УНН. 

"Ми вимушені звернутися і зараз звертаємося до Президента України з вимогою забезпечити дотримання конституційних прав сім’ї Тлявових щодо справедливого суду, справедливого розслідування, щодо невідворотності покарання особам, які вчинили вказаний злочин", - сказав Левковець.

Він додав, що звертається не з проханням тиснути на правоохоронні органи для прийняття певних процесуальних рішень, а для забезпечення належного функціонування системи, належного виконання вимог закону щодо розгляду клопотань, участі сторони потерпілих у кримінальному провадження, об’єктивного розслідування та оцінювання фактів у кримінальному провадженні, зокрема притягнення усіх винних у злочині.

"Просимо, аби докладно розповісти про ці порушення і про нашу позицію, прийняти смію Тлявових та її представників на прийом", - додав Левковець.

За словами адвоката, слідчі ДБР ігнорують клопотання та звернення представників потерпілого, яких подано понад 15, про проведення тих або інших слідчих та процесуальних дій, зокрема і про повідомлення про підозру іншим причетним особам, про проведення додаткових допитів, заходів на збирання доказів, які могли б підтвердити вину злочинів.

"Ми звернулися у зв’язку з цими порушеннями до голови ДБР та генпрокурора про невідкладний прийом, щоб обговорити ці питання, оскільки вони є безпосередніми керівниками відомств, відповідальних про проведення розслідування", - зазначив адвокат.

Аналогічні звернення, за його словами, направив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, на які теж реакції не було.

Нагадаємо, на Київщині дитина отримала поранення голови внаслідок випадкового пострілу. Згодом стало відомо, що стріляти в дитину могли поліцейські.

З'ясувалося, що поліцейський "пристрілював" рушницю, коли випадково один постріл влучив на подвір’я, де у той час гуляв малолітнй хлопчик.

Двох працівників патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції, підозрюваних у злочині, заарештували. 

Поліцейським, які застрелили дитину, загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомляв УНН, зброя, з якої вбили 5-річного хлопчика, досі не знайдена.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП