ukenru
achs-prodovzhuye-vrazhati-svinofermi-kitayu

АЧС продовжує вражати свиноферми Китаю

 • 10209 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Протягом серпня в китайських провінціях Ляонін, Хенань, Цзянсу, Чжецзян і Аньхой було зафіксовано 6 спалахів африканської чуми свиней (АЧС), передає УНН з посиланням на Reuters.

У зв'язку з цим, Китай заборонив поставки свиней з регіонів, постраждалих від АЧС.

"Заходи боротьби Міністерства сільського господарства КНР є найбільшими радикальними, оскільки країна вперше виявила перший випадок смертельного вірусу місяцем раніше", - говориться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від АЧС в Китаї вже постраждали понад 10 тисяч свиней

Також повідомляється, що незважаючи на велику складність ситуації з поширенням АЧС і труднощі її профілактики, епідеміологічна ситуація в Китаї в цілому є контрольованою.

Додамо, що в Китаї зосереджено близько половини світового поголів'я свиней. Країна виробляє 50% всієї свинини в світі і є головним її споживачем.

В Україні ж тим часом вірус африканської чуми свиней неконтрольовано поширюється вже п'ятий рік поспіль. За цей час збитки фермерів (через ліквідацію зараженого поголів'я) досягли вже понад 170 млн грн.

На тлі епідемії ціни на свинину і сало в Україні зростають рекордними темпами. За рік свинина, зокрема, додала в ціні близько 40%, а сало - більше 70%.

На думку політика Сергія Тригубенка, боротися з АЧС нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби, відсутність профільного міністра (агрополітики), а також брак компетентних кадрів.

Українські Національні Новини

Новини Світу