ukenru
6-richniy-khlopchik-iz-mariupolya-napisav-lista-borisu-dzhonsonu

6-річний хлопчик із Маріуполя написав листа Борису Джонсону

 • 188423 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. 6-річний Ілля Костюкевич із Маріуполя через ФК "Шахтар" звернувся до прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Про це йдеться на сайті футбольного клубу, передає УНН.

Деталі

26 травня в рамках проєкту "Давай, грай!" фонду Shakhtar Social в Києві директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін і директор з футболу Дарійо Срна спілкувалися з дітьми-переселенцями та їхніми батьками. Під час такої зустрічі вони отримали незвичайне прохання від 6-річного Іллі Костушевича із Маріуполя передати листа Борису Джонсону. Річ у тому, що батьки хлопчика загинули під час ракетних ударів російських військ по місту: вулиця та район, де вони мешкали, повністю зруйновані. Дитину з блокади врятували волонтери і наразі Іллею опікується сім’я зі Слов’янська.

У листі хлопчик висловив бажання якомога швидшого закінчення війни та можливості грати у футбол у рідному Маріуполі.

Цитата

"Я хочу, щоб швидше закінчилася війна, щоб більше не вмирали люди. Я хочу грати у футбол у себе в Маріуполі. Я хотів би, щоб у всіх дітей світу не було війни. Передаю привіт усім дітям у Британії, дякую, що допомагаєте нам. Ми переможемо! У мене живе кішка Фрося. Надсилаю Вам прапор України, який я намалював. Міцно обіймаю Вас", – йдеться в листі.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав партнерів постачати в Україну більше ракетних систем залпового вогню (РСЗВ) для боротьби з російськими військами та перемоги над "крокодилом-путіним".

Українські Національні Новини

Суспільство