4-serpnia-mizhnarodnyi-den-dymchastoho-leoparda-den-narodzhennia-shampanskoho

4 серпня: Міжнародний день димчастого леопарда, День народження шампанського

 • 28059 переглядiв

Через безконтрольну вирубку тропічних лісів та браконьєрство димчасті леопарди опинилися на межі зникнення. Ці тварини занесені до Червоної книги.

Сьогодні, четвертого серпня, зоозахисники та любителі дикої природи у багатьох країнах світу можуть долучитися до заходів з нагоди Міжнародного дня димчастого леопарда, пише УНН.

Димчастий леопард – це ссавець сімейства котячих Тварина має тулуб довжиною 70-100 см, а довжина його хвоста інколи довша за тулуб і досягає до 92 см. Самці набагато важчі за самок, їхня маса може сягати 21 кілограм, в той час як найважча самка важить не більше 15 кілограмів.

До ареалів проживання димчастих леопардів відносяться Китай, східна частина передгір’я Гімалаїв, Бангладеш, Таїланд та навколишні території.

Через безконтрольну вирубку тропічних лісів та браконьєрство димчасті леопарди опинилися на межі зникнення. Ці тварини занесені до Червоної книги. Нині у дикій природі нараховується менше десяти тисяч димчатих леопардів.

Любителі шампанського із келихом цього напою можуть відсвяткувати його День народження.

Вважається, що саме четвертого серпня 1668 монах абатства Отвільєр, отець П’єр Періньйон попросив своїх братів-абатів продегустувати ігристе вино з бульбашками та легкою сріблястою піною, яке він винайшов.

На початку 18-го століття шампанське поступило у відкритий продаж. Рецептуру шампанського намагалися відтворити різні виробники.

Згідно Мадридської угоди від 1891 року шампанським може називатися лише ігристий напій, який вироблений у французькому регіоні Шампань.

Цікаво, що якість шампанського визначається за розміром бульбашок – чим вони дрібніші, тим якісніший напій.

Також сьогодні у багатьох країнах відбуваються заходи з нагоди Дня самотніх працюючих жінок. Подія виникла у 2006 році за ініціативи американської підприємниці та письменниці Барбари Пейн, яка була самотньою жінкою, і разом зі своїми подругами створила Партнерську мережу одиноких працюючих жінок.

Мета сьогоднішньої події – визнання суспільством економічного та соціального впливу одиноких працюючих жінок і відзначення їхніх досягнень.

Також у День самотніх працюючих жінок приділяється увага важливості гендерної рівності на робочому місці та рівній оплаті праці для чоловіків та жінок.

Окремо цей день є важливим нагадуванням про необхідність підтримки матерів-одиначок, які можуть відчувати фінансові та емоційні труднощі, адже змушені поєднувати роботу з вихованням дітей.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті сімох святих мучеників Ефеських.

За переказом, під час посилення гонінь на християн юнаки Максиміліан, Іамвліх, Мартініан, Іоанн, Діонісій, Костянтин і Антонін сховалися к печері. За наказом імператора Декія вхід до печери замурували.

Вважається, зо юнаки не померли від голоду та спраги, а заснули дивним сном. Коли більш ніж через сто років вхід до печери відкрили, юнаки повернулися до життя.

Іменини сьогодні святкують Максим, Іван, Денис, Костянтин, Антон, Мартин, Євдокія, Дарина, Ірина.

Популярні

Новини по темі

Том Круз виконає трюк на закритті Олімпіади в Парижі

 • 18325 переглядiв